Valló és Bálint András is rendez jövőre Veszprémben

Öt nagyszínpadi bemutatóval készül a következő évadra a Veszprémi Petőfi Színház, köztük januárban Tom Schulman Holt költők társasága című művének magyarországi bemutatójára - közölte a teátrum igazgatója hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján. 

 

A Nebáncsvirág című operett lesz a Veszprémi Petőfi Színház 2016/2017-es évadának nyitóelőadása Szeles József rendezésében – jelentette be Oberfrank Pál igazgató. Ősszel újból visszatér a színházba rendezni Guelmino Sándor, aki Szomory Dezső Hermelin című színművét állítja színpadra, ez lesz a következő évad második nagyszínházi bemutatója. Ezután Frederick Loewe és Alan Jay Lerner My Fair Lady című musicaljét tekinthetik meg a nézők Bálint András rendezésében, majd Tom Schulman Holt költők társasága című drámáját tűzi műsorára teátrum, a rendező Valló Péter lesz. A szezon zárásaként William Shakespeare Sok hűhó semmiért című komédiája látható, a darabot Lendvai Zoltán állítja színpadra.

 

veszprem 

 

Gyermekszínházi bérletben a Magyar Zenés Színház Kukac Kata kalandjai című mesemusicalje szerepel, Kocsák Tibor zenéivel és Bozsó József szövegeivel, majd ősbemutatóként látható lesz a Süle Zsolt, Szűcs László és Tóth Loon által írt Madarat tolláról… című zenés mesejáték. A gyermekek számára megint lesz Bon-Bon Matiné Lukácsházi Győzővel, melynek keretében érkezik a BonBon Árnyékszínház, a Búgócsiga Zenede és a BA-LU Eufórikusok.

 

Felső tagozatos bérletben újra műsoron lesz a nagy sikerű „Múlnak a gyermekévek…” című zenés utazás, és láthatják a fiatalok Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művét Oberfrank Pál rendezésében, valamint a Buda halála című előadást, amely a Csavar Színházból érkezik.

 

A Latinovits-Bujtor Játékszínben látható a 2015/2016-os évadról elhalasztott A VoltEmber című tudományos színmű Tóth Loon rendezésében. Sebő József veszprémi középiskolai tanár Háború vagy béke Veszprémben? című művét Oberfrank Pál állítja színpadra, aki egy monodrámát is bemutat a közönségnek, Ingmar Bergman Az utolsó sikoly című filmdrámája alapján. A közönség megtekintheti még A léggömb elrepül című Kosztolányi-estet Fesztbaum Béla előadásában és Szilágyi Tibor „Emlékszilánkok” című önálló estjét.

 

Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese, művészeti főtitkára és értékesítési vezetője beszámolt arról, hogy az előbérletezés május 17-én kezdődik. A bérletezési kampányhoz kapcsolódóan ebben az évben is megrendezik a három hagyományos eseményt – Színházi gyereknap, Bérletek éjszakája, Színházi nyílt nap – amelyeken extra kedvezménnyel válthatnak bérletet a nézők.

 

A színház eddigi sikerelőadásai is műsoron maradnak, a 2016/2017-es évadban is látható lesz a Tokaji aszú, a Család ellen nincs orvosság, az Abigél, a „Múlnak a gyermekévek…”, a „…Sem emlék, sem varázslat…” valamint a Love Letters – Szerelmes levelek.

 

Veszprémi Petőfi Színház