Figaro házassága, Carmen, 56 csepp vér - Erre készül a Vörösmarty Színház

A székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2016/2017-es évadban többek között a Figaro házassága, az Apák és fiúk, a Carmen és az 56 csepp vér című darabokat tűzi műsorára.

 

A teátrum terveiről tartott hétfői sajtótájékoztatón Szikora János igazgató hangsúlyozta, hogy az elmúlt négy évadhoz hasonlóan ezúttal is a műfaji sokszínűség fogja jellemezni a műsorkínálatot, emellett hangsúlyos szerepet kap az igényes szórakoztatás a klasszikus és a kortárs drámairodalom segítségével.


A direktor nagyon sikeresnek ítélte a véget érő évadot, hiszen a bérleteladások mintegy 20 százalékkal nőttek tavalyelőtthöz képest, mind a nagyszínház, mind a stúdió látogatottsága megközelítette a 100 százalékot, míg a Pelikán kamaraszínház 118 százalékot ért el. Szikora János bejelentette, hogy a társulatból László Zsolt a Radnóti Színházba távozik, Radnay Csilla szabadúszó lesz. Helyükre Varga Lili és Kiss Diána kerül.

 

vorosmarty 

Fotó: Maczkó Csaba, vorosmartyszinhaz.hu


Az első bemutató október elsején lesz: az 56 csepp vér című musicalt mutatják be az 56-os forradalom 60. évfordulójához kapcsolódva, a Magyar Állami Operaházzal együttműködésben. Szintén a nagyszínpadon mutatják be Hargitai Iván rendezésében a Figaro házassága című vígjátékot, december elején pedig az Anconai szerelmesek című zenés komédiát Lendvai Zoltán rendezésében.


A következő bemutató Turgenyev Apák és fiúk című regényének Brian Friel-féle átirata, amelyet Magyarországon először Bagó Bertalan állít színpadra. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar közreműködésével valósul meg Márton László színpadi adaptációja Carmen címmel. A nagyszínpadi évad zárásaként pedig Neil Simon művét, a Pletykák című bohózatot mutatják be Székesfehérváron.


A Kozák András Stúdióban Háy János A Herner Ferike faterja című groteszk komédiáját, Csehovtól a Három nővért, Ivan Viripajev Illúziók című darabját, valamint egy előadásként Ravel Boleróját és Gombrowicztól az Yvonne, burgundi hercegnőt mutatják be a következő évadban.


A Pelikán Kamaraszínházban Vörösmarty Mihály Csongor és Tündéjének átirataként a Tündérhon vándorai című költői játékot, Lőrincz Zsuzsa Makrancos évszakok című mesejátékát és Tömöry Péter Európa, édes hazám! című színművét mutatják be. A székesfehérvári nyári színházi előadások között lesz az Anconai szerelmesek és az Abigél.


A tervek szerint a színház műsorán marad a Csókos asszony, az Augusztus Oklahomában, a Balfácánt vacsorára!, a Psyché, A rajongók, a Terrorizmus, valamint a Száll a kakukk fészkére.

 

 

 

süti beállítások módosítása