Maratoni felolvasással tisztelegtek Miskolcon Kertész Imre előtt

A Miskolci Nemzeti Színház művészei maratoni felolvasással tisztelegtek hétfőn Kertész Imre író emléke előtt. A hat órásra tervezett lakásszínházi esten a március végén elhunyt író leghíresebb művét, a Sorstalanság című regényt olvasták fel a színészek.

 

Harsányi Attila színművész, a program ötletgazdája elmondta, tiszteletüket szeretnék kifejezni a nagy író felé, akinek az egyetlen magyar irodalmi Nobel-díjat köszönhetjük. 1945. május 9-én ért véget Európában a második világháború, így ezen a napon a fasizmus felett aratott győzelemről emlékeznek meg világszerte, amely Európában egyben a béke napja is, ezért választották ezt a napot a felolvasásra.

 

"Dragomán György író nyilatkozta Kertész Imre halála után, hogy a Sorstalanság olyan jelentős mű, amelyet legalább kétévente el kell olvasni. Úgy gondolom, méltóképpen emlékezünk meg nagy írónkról ezzel a programmal. Jövőbeli terveink között szerepel az is, hogy rendszeresen tartunk majd úgynevezett Nobel Maratont, ahol az irodalmi díjazottak egy-egy kiemelkedő művét olvassák majd fel a színház művészei" – tette hozzá Harsányi Attila.

 

Képekben a felolvasásról:

Fotók: Hajdufi Péter

 

IMG 5922

1.

IMG 5927

2.

IMG 5933

3.

IMG 5941

4.

IMG 5949

5.

IMG 5951

6.

IMG 5960

7.

IMG 5962

8.

IMG 5967

9.

IMG 5979

10.

IMG 5995

11.

IMG 5914

 12.

 

A felolvasásban részt vett: Beregszászi Csenge, Fandl Ferenc, Farkas Sándor, Harsányi Attila, Kincses Károly, Lajos András, Máhr Ági, Molnár Anna, Nádasy Erika, Salat Lehel, Simon Zoltán, Szabó Irén, Szatmári György, Szegedi Dezső, Ullmann Mónika, Szalóczi Géza. Csellón közreműködött: Blaskovics Bence.

 

 

süti beállítások módosítása