"Elképesztő utakat járunk be" - Marozsán Erika válaszolt

A New Yorkban élő színésznővel egyhetes magyarországi tartózkodása alatt készített interjút a wmn.hu. Lapszemle.

 

A wmn.hu cikkéből:

 

Marozsán Erika elmondta, egy film miatt tért haza, amelynek Kasvinszki Attila lesz a rendezője. "Egy csodálatos színdarab, Marius von Mayenburg: Paraziták című darabja alapján készült a forgatókönyv, ami nagyon izgalmas lett. Minden színdarab olyan lesz, amilyennek te elképzeled, ötezer megfejtése van, így ez az egyik ezek közül. Ez a film a munkamódszerében is a színházra emlékeztet, színházi emberek készítik. Egy hétig minden nap próbálunk, elképesztő utakat járunk be, szenzációs a próbafolyamat, és nagyon jó színészekkel dolgozunk. Ha minden igaz, nyáron elkezdődik a forgatás. Akkor hozom Sárit, a kislányomat is magammal, logisztikailag leképezzük az ittlétet, és én nyugodtan tudok dolgozni" - mesélte a színésznő.

 

 Marozsan

Fotó: hbo.hu

 

Marozsán Erika elárulta, az anyaságról most pont nehéz beszélnie, mert egy hétig egyedül van, és nagyon jól érzi magát. "Egy nő örökké elégedetlen lesz onnantól kezdve, hogy anyává válik. Semmire nem tudunk kellő energiát fordítani, mindenhol deficit van. A gyerek oldaláról is, a munkád oldaláról is. Hogyan szőjünk terveket, merrefelé menjen az életünk? Szeretném, hogy lássa, fontos a munkám, miközben egy gyereknek igenis teljes emberre van szüksége. A gyerekvállalás őrületes kihívás, és azt látom, hogy a legtöbb anya folyton kacérkodik azzal, hogy feladja a karrierjét emiatt. Olyan keveset hallunk arról, milyen skizofrén állapot ez" - fogalmazott.

 

Hozzátette: észrevette magán, hogy sokkal szelektívebben választ munkát. "Ahhoz, hogy nekiinduljak Amerikából forgatni, és otthagyjam hónapokra a gyerekemet, nagyon jónak kell lennie a produkciónak. Tavaly volt egy nagyobb munkám, amikor bizony hosszú hetekre ott kellett hagynom, és nagyon megszenvedtem ezt. Akkor úgy éreztem, hogy nem olyan fontos a karrierem. Most kaptam egy újabb nagy felkérést szeptemberre, és valószínűleg meg fogom csinálni, mert ugyanakkor olyan ez, mint egy mérleg. Amikor annyira hiányzik már a munka, akkor azt muszáj csinálni" - hangsúlyozta a színésznő.

 

Marozsán Erika szerint annak ellenére, hogy New York egy izgalmas, őrületesen jó város, ott élve az ember ezt mégis ritkán tapasztalja meg. "Vannak kis kommunák, mini szigetecskék, és úgy lehet ott élni, mint egy kisvárosban. A hétköznapok pedig egy kicsit bedarálják az embert egy iskolás gyerekkel. Azt veszem észre, ami szintén az anyasággal jött, hogy öt-tíz évek úgy mennek el, hogy szinte fel sem fogom" - tette hozzá.

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása