Improvizációs fesztivált tartanak a hétvégén Győrben

5 társulat érkezik a győri 5. Országos Improvizációs Fesztiválra, a május 13. és 15. között zajló eseménynek a Rómer Ház ad otthont - közölte a szervező Import Impró Társulat kommunikációs munkatársa az MTI-vel. 

    Improvizacios Fesztival

 

Balla Richárd elmondta: a fesztivál célja, hogy népszerűsítse az improvizációs színházat. 
    

Öt társulat érkezik a megyeszékhelyre: Budapestről a Momentán Társulat, az Andrew Hefler által vezetett Grund Színház és a Forimpró, Sopronból az Itt és Most, Pécsről pedig az egyetemisták által létrehozott Improvokál társulat - fűzte hozzá.
    

A fesztivál nyitó előadása pénteken 19 órakor a Mindenki Mindenkivel témát kapta, amelyben a férfiak és nők közötti kapcsolatokat, kötelékeket, barátságokat és szerelmeket mutatják be. 
    

Szombaton 19 órától improvizációs "csatát" mutatnak be a résztvevő társulatok tagjai játékkal és humorral fűszerezve. 
    

A hétvége záró előadásában 18 órától az improvizáció, a zene és a költészet hármasát állítják színpadra a társulatok Impoetry band elnevezéssel. 

 

"A fesztivált az Import Impró Társulattal hívtuk életre, és 2011-ben szerveztük meg először. Eleinte inkább szakmai találkozó volt, ám az évek során egyre nyitottabbak lettünk a közönség felé, illetve egyre több improvizációs társulat vett részt az eseményen. Így jutottunk az idei 3 napos, 5. fesztiválhoz, ahol 6 társulat több mint 40 improvizatőre tréningezik, és tart közös előadásokat" - nyilatkozta Kósa Roland Imre, az Import Impró Társulat szakmai vezetője a 7óra7-nek. 

 
"Ahogy évről évre ismertebb az improvizációs színház műfaja, az érdeklődés is évről évre nagyobb. A résztvevő társulatok száma folyamatosan növekszik. A Grund Színház és a Momentán Társulat az első évtől velünk van, pár évvel később csatlakozott a pécsi Improvokál, majd az utóbbi néhány évben az Itt és Most formáció, és idén debütál nálunk a Forimpró közössége. Tehát az évek alatt nem egyszerűen csak többen lettünk, hanem bővülünk. Márpedig több kreatív agy még több izgalmas rögtönzést eredményez!" - nyilatkozta Kósa Roland Imre.

süti beállítások módosítása