Riccardo Muti januárban visszatér a milanói Scalába

Több mint 10 év után visszatér Riccardo Muti a milánói Scalába, ahol 2017 januárjában két koncertet is vezényel a chicagói szimfonikus zenekar élén.

   muti

 

Az olasz karmester 2005-ben hagyta ott a világhírű operaházat, amelynek 19 évig volt zenei igazgatója.
    

Riccardo Muti 2010 óta vezeti a chicagói szimfonikusokat, amely egy tizenegy állomásos európai körutat tervez, és ennek részeként érkezik Milanóba januárban. A karmesternek ez a negyedik európai turnéja a zenekar élén, amely utoljára 1981-ben lépett fel a Scalában.
    

Alexander Pereira, az operaház vezetője Riccardo Muti visszatérését olyan pillanatnak nevezte, amelyre a város és minden zeneszerető ember régóta vár. Riccardo Muti maga fogja megnyitni június 5-én azt a kiállítást, amelyet 75. születésnapja tiszteletére rendeznek az intézményben. A karmester ezen a napon találkozik a Scala közönségével is.  
    

Riccardo Muti 2005-ben az akkori intendánssal, Carlo Fontanával kirobbant vitája után hagyta el a Scalát. Egy hónappal később egy jótékonysági koncertet vezényelt az operaházban a Bécsi Filharmonikusoknak, azóta viszont nem lépett fel Milanóban.
    

A karmester idén több koncertet is lemondott, miután csípőműtéten esett át Olaszországban.

süti beállítások módosítása