Trokán Nóra: "Szeretem az erős női karaktereket"

A következő évadban játszik Shakespeare Vízkeresztjében, és a címszerepet alakítja Ibsen Hedda Gablerében Kecskeméten. Trokán Nórával idei utolsó kecskeméti bemutatója, a Figaro házassága kapcsán készült villáminterjú.

 

- Könnyen igent mondtál Susanna szerepére?
- Szívesen járok vissza Kecskemétre, örülök, hogy Cseke Péter számít rám. Keszég Lászlóval dolgoztam már együtt: tavaly ő rendezte A talizmán című Nestroy-darabot. Jó munka volt az is, úgyhogy amikor hívtak a Figarora, természetes volt, hogy jövök. Ráadásul Susanna nagyon jó szerep.

 

- Miért szereted?
- Vagány lány. Talpraesett, helyén van az esze. Szeretem az erős női karaktereket.

 

- A másik kecskeméti szereped is ilyen, a Macska a forró bádogtetőn Maggie-je.
- Erős egyéniség ő is. Jó volt a bőrébe bújni. Jó volt megkeresni magamban azokat a vonásokat, amik ehhez a szerephez kellettek.

 

trokan nora

Fotó: Walter Péter

 

- Mit szóltál hozzá, hogy ekkora siker lett? Szinte lehetetlen rá jegyet kapni.
- Örülök neki! Nem hiszem, hogy ki lehetne számítani, hogy miből lesz siker, de bíztam benne, hogy szeretni fogják a nézők. Nagyon jó volt a próbafolyamat: Zsótér Sándorral együtt dolgozni mindig nagy élmény és fontos tapasztalat számomra. De egyébként mindenki szerette a közös munkát, és az ilyesmiből általában nem lehet rossz dolog.

 

- Kecskeméten kívül hol láthat a közönség?
- Március végén mutattuk be a Nemzeti Színházban a Galilei életét Brechttől és játszom az előző években bemutatott darabokban, illetve az Átriumban a Sirályban.

 

- Film?
- Előkészületben van több dolog, de ezekről még nem beszélhetek.

 

- Nagy játékfilm vagy sorozat?
- Ez is, az is.

 

- A következő évadban milyen darabokban játszol Kecskeméten?
- A Vízkeresztben, Mohácsi János rendezésében, és a címszerepet alakítom Ibsen Hedda Gablerében, amit Zsótér Sándor állít színpadra.

 


Kérdezett: Rákász Judit

kecskemetikatona.hu

 

 

süti beállítások módosítása