"Rettenetesen fontos, hogy dolgozzunk magunkon" - Pokorny Lia D. Tóth Krisztával utazott

Pokorny Lia az élő példa arra, hogy színészdiploma nélkül is lehet valaki „igazi” színésznő.

 

 

D. Tóth Kriszta a Pillanatfelvétel próbájára vitte Pokorny Liát. A színésznőnek a Bereczky Zoltánnal közös színdarab mellett azonban még számtalan munkája van, és ezt egyáltalán nem bánja. Csak a környezete szemléli furcsán azt az eufóriát, amit a színpadi feladatai kiváltanak belőle. Pokorny Lia elárulta, szövegtanulási technikája is egyedi, még a fia előtt sem vállalja fel.
 
- Ilyenkor úgy működik az agyam, mintha egy filmet élnék végig. Otthon sírok, zokogok, röhögőgörcsöt kapok, miközben fekszem a kanapén. Elég tudathasadásos állapot.
 
DTK-nak Pokorny Lia őszintén mesélt arról is, hogy egy kamaszfiúval egyébként sem egyszerű az élet. Tudni kell partnerként, nem gyerekként kezelni, bár ez nem mindig sikerül, mint ahogyan a sikeres felvételi kiváltotta anyai öröm sem mindig arat osztatlan sikert.
 
- Elkezdetem sikoltozni, ugrálni, zokogni, tombolni a lakásban, hogy Misi, felvettek,  felvettek!! Annyit mondott: „király!” Amikor kérdeztem, te nem örülsz? Azt válaszolta: „te elörülted előlem”

 

PokornyLia

 
A színésznő azt is elárulta DTK-nak, hogy Misi már kicsinek is nehezen viselte, ha anyukáját körülrajongják, és ez a korral nem nagyon változott.
 
- Magamban azt kellett mondanom, hogy nem szabad hogy lelkiismeret furdalásom legyen a magánéletem miatt, amit megpróbálok nem rátukmálni a fiamra, de nem is titkolni előle” – vallotta be DTK-nak.
 
Az anyai kihívások mellett az út során szó esett arról is hogyan élte meg Pokorny Lia, hogy nem vették fel a Színművészetire, és hogy milyen folyamaton ment át, amíg elfogadta, hogy diploma nélkül is sikeres színésznővé vált.
 
- Amikor 23 évesen felvételiztem a Pinceszínházba, bűnrossz voltam, nem is értettem miért vettek fel… De szeretem visszabontani az életemet, mi lett volna, ha… Ezért is hiszek a fegyelemben, abban, hogy rettenetesen fontos, hogy megállás nélkül dolgozzunk magunkon! - fogalmazott Pokorny Lia.

 

süti beállítások módosítása