Idén is várja a jelentkezőket a békéscsabai Színitanház

A több mint 20 éve működő intézmény érettségire épülő OKJ-s képesítéseket indít Gyakorlatos színész; Színházi táncos; Divat- és stílustervező és Színháztechnikus-szcenikus szakmákban. Az alkalmassági elbeszélgetést minden szakra május 31-én 10 órától tartják a Jókai Színházban.

 

A 2015-ös évben a tanulók képzésében végzett példamutató munkája elismeréseként a Békéscsabai Jókai Színháznak járó „Kiváló Gyakorlati Képzőhely” díjat vehette át Seregi Zoltán, a Jókai Színház igazgatója és a Színitanház szakmai vezetője a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától.

 

 sztnh logo1

 

A Színitanház - a 20 éve elindított színészképzés mellett - a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre. A Színitanház végzett diákjainak túlnyomó többsége (mintegy 70 százaléka) a pályán tudott maradni, és a színpadon vagy a háttérben végez munkát, sőt a háttérszakmák képviselőiről kijelenthető, hogy szinte 100 százalékuk a szakmában dolgozik. Ez nem véletlen, hiszen az ilyen szakmák elsajátítására - az egyetemi képzéseken kívül - Magyarországon máshol nincs lehetőség.

 

A békéscsabai Színitanházba az ország egész területéről, sőt a határon túlról is járnak diákok. A tanház a GySzC Harruckern János Szakképző Iskola részeként működik, de a képzés a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház területén zajlik, a gyakorlati oktatás neves színházi szakemberek (rendezők, koreográfusok, tervezők, műszaki szakemberek) irányításával, a Jókai Színház produkcióiban és a Napsugár Bábszínház kivitelezési munkálatainak asszisztálásával, „élesben” valósul meg. Az oktatás 22 éves korig ingyenes!

  


Az elmúlt években olyan országosan is ismert színészek végeztek Békéscsabán, mint a Jászai-díjas Kara Tünde, a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Jóban rosszban című sorozatból ismert Marton Róbert, vagy éppen Gubik Petra (Budapesti Operettszínház) és Szilágyi Annamária (Szegedi Nemzeti Színház). A szintén ott végzett Tapasztó Ernő jelenleg az Aradi Kamaraszínház igazgatója, míg Csurulya Csongor a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művészeti vezetője. A Jókai Színház jelenlegi társulatának gerincét is a Színitanház nevelte ki, a Békés megyeik által jól ismert Komáromi Anett, Fehér Tímea, Tarsoly Krisztina, Liszi Melinda, Tege Antal, Csomós Lajos, Gulyás Attila, Vadász Gábor, Czitor Attila, Szabó Lajos és Nagy Róbert személyében.

 

Részletes tájékoztatás a http://szinhaz.blog.hu/media/image/2016-05-17/11908631/szinitanhaz.hu weboldalon található.

 

Békéscsabai Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása