Udvaros Dorottya Veszprémben ad koncertet

A Veszprémi Petőfi Színházban lép fel Udvaros Dorottya a Zenés tavasz bérlet keretein belül május 18-án. A Kossuth- és Jászai-díjas színművész a Majdnem valaki című koncertturné egyik állomásaként érkezik a teátrumba.

Udvaros
Fotó: Sóki Tamás/MTI

 

"Én nem egy énekesnő vagyok. Én egy színész vagyok, aki nagyon szeret énekelni, és időnként kap énekes feladatokat, amiket mindig kitüntetett örömmel vesz, mert úgy érzi, hogy ez egy ajándék, mert énekelni jó. Én teljesen másfajta élményt adok a nézőknek, mint egy olyan ember, akinek az a fő foglalkozása, hogy énekel. Például a dal szövege számomra nagyon fontos. Tehát valószínűleg én több figyelmet fordítok egy dal történetére, mint, mondjuk, egy énekes, akinek talán inkább a dallam, a zene a fontosabb. Ebből a szempontból nagyon szerencsés vagyok, mert Bereményi Géza olyan sűrű történeteket tud megírni egy 3-4 perces dalban, hogy az egészen bámulatba ejt minden alkalommal. Amikor a 30 évvel ezelőtt írt Átutazó című lemezem dalaival valahol újra találkozom, vagy valahol el kell énekelnem őket újra, még mindig találok a szövegeikben valami pici újat, ami megérint. Nem tudom az ő szövegeit megunni" - mesélte Udvaros Dorottya.

 

Bereményi Géza, a lemez szövegírója a következő szavakkal ajánlja a dalokat: „Ezek a dalok nagyrészt 2015-ben születtek – ez is fontos - az énekes Udvaros Dorottya számára, úgyhogy a zeneszerző és a szövegíró (és a rendező) előre hallották az Ő hangját. Egymás után jöttek a zenei és szöveg témák: hogy mi lenne, ha egy anya várná a fiát a Nyugati Pályaudvaron; aztán egy történész elemezné a kora 21. századot; majd jönne valaki, aki rájönne arra, hogy ha ő gondolkodik, akkor nincsen; másvalaki – egy nő – leostobázná a férfiakat és tudná a receptet, mitől bolondulnak meg a nők; újabb valaki szerelmet vallana a Bizonytalanságnak; egy megint másik eldalolná tizenegynéhány sorban az egész életét; majd fel kéne mutatnia Shakespeare nagyon gyatra önazonosságának kórlapját, ráadásul azt is, hogyan sajátítja ki kegyetlenül egymást a nő meg a férfi; stb... Saját, minden saját ezen a lemezen, ezért az a címe, hogy Majdnem-valaki.”

 

 

süti beállítások módosítása