EKF - Nemzetközi konferenciát rendeznek Pécsett

Hoppál Péter szerint elsősorban izgalmasnak és az egész nemzetet reprezentálónak kell lennie annak a magyar városnak, amely 2023-ban viselheti majd az Európa Kulturális Fővárosa címet.

    

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában hangsúlyozta: a EKF-címre pályázó magyar városok számára rendeznek csütörtökön és pénteken a felkészülést segítő nemzetközi konferenciát Pécsett, amely 2010-ben viselte a címet.

 

actions capitals culture

 

A tanácskozáson 16 ország és mintegy tizenöt magyar város - köztük Szombathely, Győr, Veszprém, Székesfehérvár, Szentendre, Miskolc, Debrecen és Tokaj - vesz részt - tette hozzá.
    

Az államtitkár azt mondta: az EKF cím viselése rangot és lehetőséget jelent. Hozzátette, hogy Pécs mára széles nemzetközi hálózattal rendelkezik, és több turista érkezik a városba.
    

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában az államtitkár kiemelte, bármelyik magyar város is nyeri el a címet, a kulturális államtitkárság minden segítséget megad az évad sikeres lebonyolításához.
    

A nyertes magyar várost 2018 első hónapjaiban jelentik be.

 

(MTI)

 

süti beállítások módosítása