Konferenciát szervez az Európai Színházak Uniója - Eszenyi Enikő is előadást tart

Az UTE, azaz az Európai Színházak Uniója május 20-án tartja következő konferenciáját Milánóban, melyet az EU Kreatív Európa programja is támogat.

A meghívott előadók, köztük a Vígszínház igazgatónője, Eszenyi Enikő, az európai és a Földközi-tenger térségében lévő színházak struktúráját vizsgálják majd előadásaikban.

 

eszenyi

Fotó: vigszinhaz.hu

 

Az UTE konferenciájának a Piccolo Teatro di Milano ad otthont, célja a tagok közti információ- és tudáscsere megkönnyítése, hogy kölcsönösen reális képet kapjanak az európai és mediterrán térség színházainak felépítéséről. A konferencia hitvallása, hogy erősítse a köteléket az előadóművészek között, és elősegítse hasonlóságok és különbségek megértését, támogassa a művészi szabadságot. Szó esik majd különböző finanszírozási, irányítási modellekről, szervezeti rendszerekről, előadás-szerkezetekről, szabályozásokról.

 

A konferencián Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatónője mellett előadást tart Francisca Carneiro Fernandes Portóból, Sergio Escobar Olaszországból, Michal Docekal Csehországból, Fadhel Jaibi Tunéziából, Armin Petras és Jan Hein Stuttgartból és Ilan Ronen Tel Avivból.

 

Az Európai Színházak Uniója (UTE) a legjobb európai színházakat fogja össze, célja a tagszínházak közötti kommunikáció erősítése, közös kulturális programok, fesztiválok szervezése. A Vígszínházat a szervezet tavaly vette fel tagjai közé, hazánkat egyedül a Szent István körúti teátrum képviseli a szervezetben.

 

süti beállítások módosítása