Szombaton indul a Tokaj Fesztiválkatlan idei szezonja

Müller Péter különleges irodalmi estjével szombaton második szezonját kezdi a Tokaj Fesztiválkatlan, az ország egyik legnagyobb szabadtéri színháza.

 

A Fesztiválkatlan tájékoztatása szerint a természetes környezetben, az egykori Patkóbányában, a Bodrog partján, a folyó kanyarulatában lévő két és fél ezer nézőt befogadó szabadtéri színház idén két játszóhelyen - a Nagyszínházban és a Teátrumban - októberig a legváltozatosabb műfajú produkciókkal, operával, operettel, musical- és táncelőadásokkal, klasszikus és pop-rock koncertekkel várja a nézőket.

 

tokaj

Fotó: epiteszforum.hu

 

Az idei évadban fellép egyebek között Halász Judit, a Budapesti Operettszínház pedig a Rómeó és Júlia című darabot állítja színre. A békéscsabai Jókai Színház a Légy jó mindhalálig című darabbal érkezik a tokaji katlanba, amely ez évben fesztivált is befogad. 

 

A 25. Zempléni Fesztivál jubileumi programjának keretében, június 25-én a Budafoki Dohnányi Zenekar és egy több száz fős énekkar a legendás zeneszerző, John Williams legismertebb filmzenéit adja elő.  Július 16-án Ravel Bolerója és Orff Carmina Buranája látható a Győri Balett, a debreceni Kodály Kórus, a Csokonai Színház Kórusa és a Miskolci Szimfonikus Zenekar előadásában.


A Zempléni Fesztivál programjában szerepel még többek közt a Mágnás Miska az Operettszínház előadásában, Káel Csaba rendezésében pedig Rossini 200 éve bemutatott, A sevillai borbély című operáját láthatják a nézők.

 

(MTI)

 

süti beállítások módosítása