6 éves a K2 Színház - Hamvas Béla Karneválját is színre viszik!

Hatodik életévét töltötte be a k2 Színház idén májusban. A “hivatalos” társulatnak ez volt a második közös évada, melynek végeztével a csapat repertoárja kibővült.

A 2016/17-es évadtól továbbra is megtekinthetőek lesznek az alábbi előadások:

ZÜFEC – Szkéné Színház

RÖPÜLJ, LELKEM! – Szkéné Színház

BAKFITTY – Stúdió K Színház

MIELŐTT AZ ÉJ LESZÁLL! – Stúdió K Színház

DONGÓ – Trafó Kortárs Művészetek Háza

ÁT AZ INGOVÁNYON – Jurányi Inkubátorház (r: Ascher Tamás)

 

k2ven 1

 

A nyáron, hagyományaikat folytatva a k2 Színház ellátogat az Ördögkatlan Fesztiválra, ahol ezúttal Villánykövesd múltját és jelenét kutatják majd és ennek alapján mutatják be A villánykövesdi vőfély című előadást, mely az Ördögkatlan saját produkciója. Az előadás a nagysikerű A nagyharsányi menyasszony és A kisharsányi vőlegény után a következő olyan produkció lesz, mely a fesztiválnak otthont adó településeket és a benne élő emberek életét igyekszik bemutatni.

 

Októberben a Neuköllner Oper meghívásának eleget téve, Berlinben is bemutatkozik a színház, Röpülj, lelkem! című előadásukkal.

 

k2pl 1

 

 

A jövő évad során négy bemutatóval készül a társulat. A Cájtstükk munkacímű előadás az Átrium Film-Színházban kerül bemutatásra november közepén. Az előadásban vendégszerepel az Örkény István Színház színésznője, Bíró Kriszta és Gyöngy Zsuzsi is. Ezután Hegymegi Máté rendez egy fizikai színházi előadást a társulatnak, az Orlai Produkció támogatásával, a Jurányi Inkubátorházban Cserna-Szabó András Sömmi című regényéből. Tavasszal a Szkéné Színházzal közös produkcióként bemutatásra kerül egy kortárs magyar dráma, melynek szövegét a csapat 1956-tal kapcsolatos kutatómunkái alapján Závada Péter írja majd. Ezen felül pedig a Mu Színházzal is terveznek együttműködést az évadban, Hamvas Béla Karnevál című regénye alapján, ennek pontos időpontja még egyeztetés alatt van.

 

A társulat vezetői, Fábián Péter és Benkó Bence továbbá meghívást kaptak a celldömölki Soltis Lajos Színháztól, ahol az évad elején egy mesedarabot rendeznek majd, valamint a Miskolci Nemzeti Színháztól, ahol A ma esti előadás című darabot írják és rendezik, februári bemutatóval.

További változás, hogy a társulat egyik alapítótagja, Rózsa Krisztián a Miskolci Nemzeti Színházhoz szerződik a 2016/17-es évadra. A jövő évben a csapattal dolgozik majd Mészáros Martin, a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatója.

 

 

süti beállítások módosítása