Drákói terveket jelentettek be a veronai Aréna megmentésére

A súlyosan eladósodott veronai Aréna megmentése érdekében szigorú szanálási tervet jelentett be pénteken Carlo Fuortes kinevezett igazgató: a tervek közt szerepel a létszámcsökkentés korai nyugdíjazásokkal és a balettkar feloszlatása is. 

    

A dolgozók munkaóráinak csökkentésre érdekében továbbá az év során két hónapra teljesen szüneteltetik az Aréna működését - jelentette be Fuortes, akit a kormány öt hete bízott meg azzal, hogy vegye át az irányítást a 25 millió eurós (mintegy 8 milliárd forintos) adósságot felhalmozó intézmény felett.
    

A racionalizálási tervek eredményeképpen évente négymillió eurós megtakarítást kell elérni. A következő három évben a jelenlegi 300 dolgozóból mintegy harmincat akarnak nyugdíjba küldeni.

 

arena di verona
    

"Bár a terv kemény, de szükséges ahhoz, hogy három év alatt legyűrjük a válságot, és megfelelő alapot teremtsünk az újrakezdéshez. A másik alternatíva az Aréna feloszlatása lenne" - fejtette ki Fuortes. 
    

Az elismert kulturális menedzser, aki a római operát is talpra állította hasonló anyagi helyzetéből, fizetés nélkül vállalta a veronai Aréna helyzetének rendezését, emellett továbbra is az olasz főváros operaházát vezeti. 
    

A veronai Aréna operaszezonja június 24-én kezdődik Bizet Carmenjával.
    

A római Colosseum és a capuai aréna után a veronai Olaszország harmadik legnagyobb, jó állapotban fennmaradt antik amfiteátruma. 1913 óta tartanak benne zenei rendezvényeket.

süti beállítások módosítása