Az utazó cirkuszok állnak az idei utolsó ARTista Café fókuszában

Hétfőn este újra ARTista Café a Fővárosi Nagycirkuszban!

sator

 

A Fővárosi Nagycirkusz ajánlója:

Javában zajlik az utazó cirkuszok tavaszi szezonja, városról városra járnak a társulatok mindenfelé az országban. Róluk szól a májusi ARTista Café.

Mi az utazó életforma szépsége? Esemény-e még ma is, ha megérkezik a településre az utazó cirkusz? Egyáltalán: lehet-e a cirkuszi sátor a szabadság szimbóluma? Ezeket a kérdéseket járják majd körbe Szabó László moderátor segítségével a műsoros beszélgetés meghívott vendégei:


- Eötvös Loránd, az Eötvös Cirkusz igazgatója
- Ádám Olivér, a Circus America igazgatója
- Eke Sándor, a Fővárosi Nagycirkusz munkatársa, aki évtizedekig utazó cirkuszokkal dolgozott
- Kovács Frigyes, a vajdasági tanyaszínház szellemi atyja
- Gajdó Tamás színháztörténész
- Rajna László mutatványos

 

 labzsonglor

 

Szokásukhoz híven, a pódiumesten most is készülnek cirkuszi, irodalmi és zenei műsorszámokkal. A Fővárosi Nagycirkuszi futó vízi cirkuszi előadásából, az Atlantisz gyermekeiből a magyar Teibler csoport lélegzetelállító deszkaszámát, az ukrán akrobata művésznő, Goncharova Levgeniia lírai szépségű esernyős lábzsonglőr produkcióját adja elő. Gerner Csaba színművész verssel, a siófoki utcazene fesztivál háromszoros győztese, Indián Joe, azaz Dudás Zoltán gitárszámmal készül. A minden bizonnyal gondolatébresztő első rész után mindenkit vendégül látnak egy-egy csésze zamatos kávéra, kellemes teára, hogy tovább folytatódhasson az immár kötetlen beszélgetés.

 

Szeretettel várnak május 30-án 18.00 órától minden cirkusz iránt érdeklődőt és rajongót a Fővárosi Nagycirkuszba! A program ingyenes, ugyanakkor regisztrációt kérnek a www.mitnekedcirkusz.hu oldalon keresztül.

 

 teibler

 

Röviden a fellépőkről:


Teibler csoport – ugródeszka szám


Napjainkban már kifejezetten ritka látványosságnak számít a világ cirkuszaiban, így a Fővárosi Nagycirkuszban is, egy-egy ugródeszka-produkció. A kilencfős csapat Teibler Tamás vezetésével célul tűzte ki, hogy felelevenítse ezt az egyik legklasszikusabb magyar artista-mutatványt, a zsáner egyedüli képviselőjévé válva a magyar cirkuszművészetben. A nagy létszámú csoport több embernyi magasságban végrehajtott, látványos ugrásokkal és szaltókkal hódít földön és levegőben.

 

Goncharova Levgeniia – lábzsonglőr


Az esős időjárás igazán népszerűtlen. Az esernyők használata csak nyűg. Viszont ha mindezt egy különleges produkcióban láthatjuk, kifejezetten élvezetes lehet e kombináció. Goncharova Levgeniia egy forgó asztalon egyensúlyozik, miközben két esernyővel is zsonglőrködik a talpával, mialatt a csendes esőcseppek romantikusan hullnak alá a porondra.

 

süti beállítások módosítása