Grecsó Krisztián lesz hétfőn a békéscsabai színház vendége

Grecsó Krisztiánnal Jelmezbál című regénye kapcsán Elek Tibor irodalomtörténész beszélget május 30-án a Békéscsabai Jókai Színház nagytermében.

 

A Békéscsabai Jókai Színház és a Körös Irodalmi Társaság mindenkit szeretettel vár 2016. május 30-án (hétfőn) 18.00 órára a Békéscsabai Jókai Színház nagytermébe, Grecsó Krisztián Jelmezbál című regényének bemutatójára. A szerzővel Elek Tibor irodalomtörténész beszélget. 

 

grecso jelmezbal b1 448

 

Két lányt holtan találnak a faluban, valamikor az 1960-as években. A harmadik még él, amikor rábukkannak, de mire odaér az orvos, a sebesült lány eltűnik. Szerelme, a fiatal rendőr évtizedek múlva, Budapesten, egy különös találkozás után jön rá az igazságra. E talányos bűnügyi történetből bomlanak ki egy családregény mozaikjai. A Jelmezbál napjainkig nyúló történetének szereplői unokák, nagymamák, asszonyok – nők. Élik az életüket, keresik egymást, önmagukat vagy épp a vér szerinti anyjukat. Elköltöznek, visszatérnek, szerelem, árulás, alakoskodás, hit és féltékenység van az életükben. Sok elmaradt ölelés, és szerencsére még több olyan, amelyik nem maradt el. Grecsó Krisztián új könyvének fejezetei önmagukban is kiadnak egy-egy képet, mintha mindegyik történet más családtag vagy szomszéd élete lenne. Az utak keresztezik egymást, és végül, bármennyire is összekeveredtek térben és időben a darabkák, összeáll a nagy, drámai egész.

 

 

süti beállítások módosítása