Idén is megrendezik Békéscsabán az ország leghosszabb nyári fesztiválját

Június 17. és augusztus 28. között idén is megrendezik Békéscsabán Magyarország leghosszabb nyári, összművészeti fesztiválját - mondta kedden sajtótájékoztatón Kiss Tibor alpolgármester.

    

Közölte: a tavalyi évhez hasonlóan a Csabai Nyár elnevezésű rendezvénysorozat első felét a Békéscsabai Jókai Színház, második felét pedig a Csabagyöngye Kulturális Központ szervezi. A több mint 70 napon át tartó fesztiválra mintegy félszáz előadást és koncertet szerveztek, számos rendezvénye ingyenes lesz.


csabainyar

    

A programokat idén is több helyszínen tartják, a Városháza udvarán, Békéscsaba főterén, a Jókai Színházban, a Munkácsy Mihály Múzeumban, a Békés Megyei Könyvtárban és a Csabagyöngye Kulturális Központban.
    

Kiss Tibor kiemelte: a korábbi évekkel ellentétben nagyobb hangsúlyt fektettek arra, hogy helyi művészek is bemutatkozhassanak a rendezvénysorozaton. A színészfellépők közül mások mellett kiemelte Kautzky Armand, Détár Enikő, Sasvári Sándor, Huszti Péter, Kubik Anna és Szerednyey Béla szereplését. Hozzátette: koncertet ad mások mellett Herczku Ágnes, Ruzsa Magdi, az Anna and the Barbies és a Szkítia együttes.
    

A rendezvénysorozaton zenés-táncos estek, író-költő találkozók, operett, bábelőadások, kiállítások és régészeti kerékpártúra is lesz, hétfőként pedig idén is sportági bemutatókat és sportolási lehetőségeket szerveznek. 
    

Szarvas Péter polgármester szavai szerint nagyszerű előadókra, nagyszerű előadásokra és nagyszerű élményekre számíthat a közönség. Hozzátette: a város készül az idén a magyar csapat részvételével zajló futball Európa-bajnokságra is, több köztéri helyen közvetítik majd a mérkőzéseket a szurkolóknak.
    

Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a Csabai Nyár felvezetéseként június 6-án kezdődnek az ünnepi könyvhét programjai, amelyet idén a nagy érdeklődésre való tekintettel kéthetesre terveznek. Író-olvasó találkozókat szerveznek békéscsabai és Békés megyei kötődésű írókkal, valamint bemutatják a főtéren a legújabb kiadású könyveket. A rendezvénysorozat hagyományosan a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar ingyenes nyárbúcsúztató szabadtéri koncertjével ér véget augusztus 28-án.
    

A részletes program a www.behir.hu/csabainyar oldalon tekinthető meg.

süti beállítások módosítása