Feltételesen szabadult a kénsavas támadást szervező balett-táncos

Feltételesen szabadlábra helyezték Pavel Dmitricsenkót, a moszkvai Nagyszínház táncosát, akit bűnösnek találták a 2013-ban a Bolsoj művészeti igazgatója, Szergej Filin ellen elkövetett kénsavas merényletben.

    Pavel Dmitricsenko

 

Az orosz sajtó idézi Szergej Kadirovot, a táncos ügyvédjét, akinek elmondása szerint Dmitricsenkót kedden engedték szabadon, miután az illetékes bizottság elfogadta szabadlábra helyezési kérelmét.
    

A moszkvai Nagyszínház balett-társulatának művészeti igazgatója, Filin 2013 januárjában munkából tért haza, amikor lakása előtt kénsavat öntöttek az arcába.
    

A merénylet következtében súlyos égési sérüléseket szenvedett és részlegesen elvesztette látását. Előbb Moszkvában, majd Németországban kezelték. Később újra dolgozni kezdett a Bolsojban, ahová az eset után testőrök kísérték. 
    

Pavel Dmitricsenko, a Nagyszínház szólótáncosát és harcos szakszervezeti aktivistáját két bűntársával hatévi szigorított börtönre ítéltek. 
    

A hatalmas visszhangot kiváltó ügy leleplezte, milyen vad versengés és megfélemlítés folyik a neves színház kulisszái mögött. Az egész művészvilág elítélte a támadást és a színházban uralkodó mérgezett légkört.

süti beállítások módosítása