2018 karácsonyára készül el a Mary Poppins folytatása

A Disney stúdió bejelentése szerint a klasszikus Mary Poppins-film folytatása 2018 karácsonyán debütál az észak-amerikai mozikban, a címszerepet Emily Blunt alakítja majd, de a filmben feltűnik majd Lin-Manuel Miranda is.


A Mary Poppins című zenés filmet Julie Andrews főszereplésével 1964-ben mutatták be. A folytatáson évek óta dolgozik a Disney filmstúdió, amely kedden hozta nyilvánosságra azt is, hogy a produkció a Mary Poppins Returns (Mary Poppins visszatér) címet kapta - közölte a The Hollywood Reporter.

 

disney is making a new mary poppins movie here s why this is a good thing 615822

 

A címszerepet alakító Emily Blunt pedig méltó partnert kap, a filmben, a dráma kategóriában Pulitzer-díjjal jutalmazott Hamilton című musical szerzője és főszereplője is látható lesz. Lin-Manuel Miranda egy eddig nem ismert karaktert játszik, Jack-et. A második gyermekével várandós színésznő és a rekord számú, 16 Tony-díjra esélyes darab írója alig várják a közös munkát.


A csodálatos nevelőnőről szóló filmet Rob Marshall rendezi P. L. Travers regényei nyomán. A musical forgatókönyvét David Magee írta. A film zenéjét Marc Shaiman komponálja, az eredeti betétdalokat szintén Shaiman szerzi a dalszövegíró Scott Wittmannel.

 

emily blunt

 

Az első Mary Poppins-regényt 1934-ben publikálta P.L. Travers. Az írónak 1935 és 1988 között hét további regénye jelent meg a nevelőnő és a Banks-család kalandjairól.

 

A Mary Poppins Retuns az 1930-as évek gazdasági válságának idején játszódik Londonban. Jane és Michael Banks már felnőttek és egy családi tragédia után Michael három gyerekével együtt felkeresik egykori nevelőnőjüket, Mary Poppinst.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

süti beállítások módosítása