Megkezdte világkörüli útját a Nylon Group

Sikeres volt a fiatal társulat szponzorgyűjtő akciója, így részben eleget tehetnek nemzetközi fesztiválmeghívásainak - tudósította a társulat a Színház.hu-t a müncheni reptérről.

 

A Nylon Group-ról:


A Nylon Group egy kortárs bábszínházi formáció, amely non-verbális darabjaival az asszociáció és a képzelet nyelvén beszél. Az alapítók, Eke Angéla és Márkus Sándor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után szabadúszó színművészekként prózai színházakban vállaltak szerepet, emellett önerőből létrehozták a Nylon Group nevű formációt. Saját bevallásuk szerint fő célkitűzésükké vált a "bábszakma frissítése, új, felnőtteknek szóló bábműfaj és új technikák felfedezése". Ennek jegyében egy merőben új bábtechnikát kísérleteztek ki, amelyet azóta többször is prezentáltak a közönség előtt: preparált nylonnal dolgoznak, amit levegővel fújnak fel és egyfajta "fordított marionett" technikával, zsinórokat használva, belülről mozgatnak. A Nylon Group fennállása és az új technika megalkotása óta négy önálló színházi bemutatót tartott, nemzetközi fesztiválmeghívásoknak tett eleget, Belgiumban Young Talent díjat nyert és az országos televíziós tehetségkutató, a Hungary's Got Talent versenyzői közé is bekerült.

 

nylon 

 

Felhívást tettek közzé:


Give hands című „utazó produkciójukban” egyedi bábtechnikájukat elméletben és gyakorlatban is megismertetik a közönséggel. Az előadással számos nemzetközi művészeti fesztiválra jelentkeztek, Kanadába, Kenyába, New Yorkba, Vietnámba és Belgiumba is invitálták őket. Mivel az útiköltséget a meghívott félnek kell finanszíroznia, a Nylon Group pedig pályakezdő csapatként nem rendelkezik stabil anyagi háttérrel, annak érdekében, hogy megvalósuljon az utazás, támogatókat, szponzorokat kerestek. Most sikerült elkezdeniük a turnét, ami úgy néz ki, 5 állomasos lesz, ebből eddig 3 út költségére van meg a fedezet. Ma indultak utnak Amerikába, júliusban Németország, szeptemberben Lengyelország, ősszel Kenya és Vietnám a cél.

 

nylon munchen

 

Az eddigi támogatásokról:


Egy felajánló (aki nem szeretné, ha nyilvanosságra kerülne a neve), rajta kívül a Balassi Intézet és egy művészeti szervezet tamogatta a társulatot, így fedezve az amerikai, német és lengyel utakat.


Jövőbeni tervek:


A társulat hangsúlyozza: utazásuk célja a nemzetközi kapcsolatépítés. 3 napos new yorki tartózkodásuk alatt előre egyeztetett targyalasaik lesznek jovőbeni együttműködésekről.

 

 

süti beállítások módosítása