Béres Attila: "Nemcsak színházat építünk"

Remek évadnak minősítette a Miskolci Nemzeti Színház most zárult, immár 193. évadát Béres Attila, a teátrum igazgatója az évadzáró társulati ülésen.

 

A direktor szerint sikerek, megpróbáltatások, könny, feszültség, tétovaság, fájdalom, kudarc és öröm, igazság és csend egyaránt jellemezte az évadot.


"Nemcsak színházat építünk, hanem közösséget, a közösségnél nagyobb erő pedig nincs"! - mondta Béres Atila. Amennyiben a közösség megérzi az egyén felelősségét, "sokkal könnyebb lesz" - tette hozzá.

 

miskolc

Fotó: Miskolci Nemzeti Színház


Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évadban huszonhárom bemutatót tartott az ország legrégebbi kőszínháza, "ez nagyon sok", az elmúlt tíz hónapban 518 előadást játszottak, ebből 436 saját és 82 vendégelőadás volt, mindezekre több mint 135 ezren voltak kíváncsiak, ez rekord - jegyezte meg.


A 2016/2017-os szezonban egyaránt színre került opera és operett, musical, komédia, kortárs és klasszikus dráma, görög tragédia, balett és bohózat.


A Miskolci Nemzeti Színház a kolozsvári színház megnyitását követően két évvel, a történelmi Magyarország második teátrumaként várta a közönséget. Először 1823. augusztus 24-én Kisfaludy Károly A tatárok Magyarországban című darabját láthatták a nézők.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása