A Fazekas Gimnázium csapata nyerte a Nemzeti Színház történeti vetélkedőjét

A budapesti Fazekas Gimnázium Nightingale nevű csapata nyerte a NemzetiSzínház történeti vetélkedőjét, amelynek idei témája a Csongor és Tünde volt - közölte a Nemzeti Színház.

    nemzetivet

 

A Nemzeti Színház a második alkalommal rendezte meg színháztörténeti vetélkedőjét. A díjak mellett a nyertes csapat iskolája lehetőséget kap arra, hogy egy napra kitelepüljön az intézménybe a Nemzeti Színház - olvasható a közleményben. 
    

Második helyen a dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium és Kollégium Intercisa nevű csapata végzett. A bronzérmet a budapesti Móricz Gimnázium Ledérek nevű csapata kapta. 
    

A felhívásra idén 116 csapat jelentkezett, közülük 47-en Budapestről, a többiek vidékről és a határon túlról. A vetélkedő három internetes fordulóval kezdődött, a döntőbe a hat legjobb csapat jutott be. 
    

Mint írják, a verseny zsűrijét Bánsági Ildikó színművész, A. Szabó Magda stratégiai igazgató, Rubold Ödön színművész és Bakos- Kiss Gábor színművész alkotta. A döntőben kreatív feladatok és elméleti kérdések egyaránt várták a diákokat. 
    

A versengés és a díjak átvétele után a döntőn résztvevő csapatok és szurkolóik ajándékként megkapták azt a lehetőséget is, hogy beülhettek a szombat esti Szentivánéji álom előadásra - írták a közleményben.

süti beállítások módosítása