Édesanyjának köszönheti, hogy színész lett - Makranczi Zalán válaszolt

Miskolc közelében nőtt fel, és jó érzéssel gondol arra, milyen volt, amikor lépten-nyomon szembejött az utcán egy barát.

"Csodás gyerekkorom volt, rohangáltam a dombon, bunkert építettem, és versenyszerűen úsztam. Úgy volt, hogy vízilabdás leszek, ám amikor kiderült, hogy ez heti nyolc edzést jelent, édesanyám azt mondta, az iskola, az érettségi fontosabb" - mesélte Makranczi Zalán a Meglepetésnek.

 

zalan

 

Miután abbahagyta a sportot, édesanyja unszolására jelentkezett a Pécsi Sándor Gurulószínház amatőr társulatába, ahol nem sokkal később már nemcsak szerepelt, de színdarabot is rendezett. Amikor felléptek egy országos fesztiválon, megismerkedett a zsűriben ülő Gaál Erzsébet színész és rendezővel. "Megkérdezte, igazán szeretnék-e színész lenni. Azt feleltem: persze! Igaz, amilyen aurája volt, ha azt kérdezte volna, hogy szeretnék- e hentes lenni, arra is igent mondtam volna" - tette hozzá a színész, aki az idén 50 éves Nemzeti Stúdióban végzett és a mai napig az egyik legfontosabb mentorként őrzi Gaál Erzsébet emlékét.

 

Zalán a stúdió elvégzése után játszott a Pesti Magyar Színházban, majd csaknem 10 évig Kecskeméten, ezt követően pedig az Alföldi Róbert vezette Nemzeti Színházba vezetett az útja. Öt évvel később Székesfehérvárra szerződött, majd tavaly a szabadúszó élet mellett döntött. "Mostanában körbejátszom a fél országot, amit nagyon élvezek. Veszprém, Dunaújváros, Székesfehérvár, Gödöllő, Budapest, így élem most az életem" - vallotta a színész.

 

Feleségéről, Szinetár Dóráról szólva úgy fogalmazott: "Dórival mindketten színészek vagyunk, de a próza és a musicalek világa annyira más, hogyha nincs néhány évvel ezelőtt a Mizantróp című előadás, közelebbről talán sosem ismerjük meg egymást. A házasságunkból fakadó bulvárérdeklődést eleinte nem értettem, nem voltam hozzászokva, de ma már pontosan tudom: egy riportban a kutyát nem érdekli, mit és hogyan játszom aszínházban. Az ilyesfajta dicsőségről már akkor lemondtam, amikor bohóckodó Bob hercegként imádott a közönség, vért izzadó Don Carlosként csupán tudomásul vett, a szakmai sajtó közben Don Carlosként piedesztálra emelt, Bob hercegként pedig földbe döngölt. Több egész estés beszélgetésen vagyunk túl Dórival ebben a témában, és ezek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy képes legyek kezelni a helyzetet. Nagyon szeretem őt, így elfogadtam ezt, és folyamatosan tanulok vele együtt élni" - összegzett Makranczi Zalán.

 

A teljes riportot a Meglepetésben olvashatják.

süti beállítások módosítása