Hamvas művei nyomán készül a Tompa Miklós Társulat őszi bemutatója

Júniusban évadzáró előadásaira várja nézőit a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, de már a következő évadra is készülnek.

 

Június 10-én, pénteken este fél nyolctól a Kincses Réka és Alina Nelega rendezésében színre vitt Double Bind című dokumentarista színházi produkció kerül műsorra a Kisteremben. A Nagyteremben június 13-án, hétfőn 19 órától a Csárdáskirálynő című nagyoperett Tasnádi Csaba rendezésében, míg 18-án szombaton 19 órától Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátéka szerepel a társulat műsorán. Ez utóbbi két előadásra érvényesíthetőek a szabadbérletek. Végül június 21-én, kedden délután öt órától a Kisteremben a Scott Johnston irányításával színre vitt magyar, román és angol nyelvű ifjúsági előadás, a Want című produkció látható.

 

OLBRIN JOACHIM olvasoproba

 

Miközben a színház játszóhelyein az évadzáró előadásokkal befejeződik a szezon, a próbatermekben már zajlanak a 2016/2017-es évad premierjeinek előkészületei.  A Hamvas Béla művei nyomán bemutatandó Olbrin Joachim csodálatos utazása című fantasztikus játékot a vajdasági származású Mezei Kinga rendezésében viszi színre a Tompa Miklós Társulat. A Kossuth-díjas író, filozófus életművének meghatározó élménye az „univerzális orientáció és transzparens egzisztencia”, azaz a hiteles lét és a modern világ közötti ellentmondás.

 

Mezei Kinga már dolgozott Hamvas Béla szövegadaptációval: a 2002-ben Pác címmel az Újvidéki Színházban bemutatott produkció a Karnevál című prózai mű alapján készült. A marosvásárhelyi előadás szereplői: Bartha László Zsolt, Bokor Barna, Kádár Noémi, László Csaba, Galló Ernő, Sebestyén Aba, Béres Ildikó, Csíki Szabolcs, Varga Balázs és Ruszuly Ervin. Dramaturg: Góli Kornélia és Oláh Tamás. Zeneszerző: Mezei Szilárd, jelmez: Lőrincz Melinda, díszlet: Lőrincz Melinda és Mezei Kinga. Koreográfus: Kiss Anikó. A premierre a következő évadban kerül sor, a tervek szerint 2016 szeptemberében, amikor a társulat újra várja kedves közönségét.

Tompa Miklós Társulat

 

 

süti beállítások módosítása