Hollósi Frigyesre is emlékezik a Kőszegi Várszínház

Ken Ludwig Botrány az operában című komédiájával kezdi meg június 15-én, szerdán nyári nagyszínpadi előadásainak sorát a Kőszegi Várszínház - közölte az MTI-vel pénteken Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója.

Hozzáfűzte: a Fogi Színház társulata által színpadra állított darabot Mikó István rendezésében, Straub Dezső, Beleznay Endre és Csengeri Attila főszereplésével láthatja a közönség.


Pócza Zoltán ismertetése szerint június 26-án Martin McDonagh Vaknyugat című darabját tekinthetik meg a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház közös előadásában, Gothár Péter rendezésében, Alföldi Róbert főszereplésével, június 28-án pedig Péterfy-Novák Éva Egyasszony című, megrázó erejű és őszinteségű egyszemélyes darabját adja elő Tenki Réka a Jurisics vár lovagtermében. Az előadás a FÜGE és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre, a darabot Paczolay Béla rendezte.

 

jurisics 


A Kőszegi Várszínház és a HOPPart Társulat közösen mutatja be július 2-án a Jurisics vár toronyudvarában Spiró György Árpádház című művét, Keszég László rendezésében. A direktor kiemelte: a Kőszegi Várszínház idei saját bemutatója Carlo Goldoni Terecske című vígjátéka lesz, amelyet először július 7-én, azt követően pedig további hét este tekinthet meg a közönség. A főbb szerpekben Bajomi Nagy Györgyöt, Sodró Elizát, Takács Katit és Szilágyi Csengét láthatják, a darabot Kelemen Kristóf állítja színpadra.


Július 11-én A Frici címmel Hollósi Frigyesre emlékeznek színésztársai, versekkel, táncokkal, zenével. Megjegyezte: Hollósi Frigyes 17 évig volt a Kőszegi Várszínház meghatározó művésze.


Július 20-án Hindi Brooks Romance.com című játékát láthatja a várszínház közönsége a Rózsavölgyi Szalon előadásában, a főbb szerepekben Jordán Tamással és Molnár Piroskával, Dicső Dániel rendezésében. Július 23-án Rideg Sándor - Tímár Péter: Indul a bakterház című vígjátékát mutatják be a Roxinház előadásában, július 25-én pedig a Vitéz Palkó és Tündér Ilona című mesejáték kínál családi programot a Magyar Népmese Színház előadásában.


Július 27-én az Orlai Prordukció előadásában láthatják Dale Wassermann Száll a kakukk fészkére című darabját, július 29-én a Fogi Színház játékában kerül színpadra Feydeau A balfék, avagy a hülyéje című bohózata, július 31-én pedig a Nézőművészeti Kft.-Szkéné előadásában Cervantes Don Quijote című műve, Parti Nagy Lajos átiratában, Mucsi Zoltánnal a címszerepben, Rába Roland rendezésében.


Augusztus 2-án Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét mutatják be, augusztus 4-én a Kokoschka babája című táncjátékot láthatja majd a közönség.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása