Két produkcióval vendégszerepel az Operettszínház a POSZT-on

A POSZT történetében első alkalommal Pécsre látogató társulat nagyszabású operettgálával tiszteleg a fesztivál előtt június 16-án 19 órakor a Kodály Központban, június 15-én pedig a Virágot Algernonnak látható a Zsolnay negyedben.

Az Operettszínház ajánlója:

 

Az elegáns báltermek, a hétköznapok forgataga, az orfeumok füstös világa mind megjelenik a gálaesten, Kero rendezésében. A különböző blokkokban színes egyéniségek, művészek, arisztokraták és katonák, magyar virtusunk jegyében, vágyakról vallanak, énekelnek. Johann Strauss, Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Ábrahám Pál, Jacobi Viktor, Szirmai Albert és Huszka Jenő örökzöld dallamai mellett az Operettszínház vezető színészei gondoskodnak arról, hogy az este valóban mágikus hangulatban teljen.

 

Ott lesznek a primadonnák: Fischl Mónika, Bordás Barbara, Lévai Enikő és a bonvivánok: Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Vadász Zsolt, valamint a szubrettek: Dancs Annamari, Szendy Szilvi, Peller Anna és táncoskomikusok: Kerényi Miklós Máté és Kocsis Dénes.

 

algernonposzt

 

A Budapesti Operettszínház amellett, hogy a hungarikumok közé tartozó magyar operett otthona, a hazai musicaljátszást is épp olyan fontosnak tartja, így érthető, hogy a teátrum mindkét műfajjal képviselteti magát a színházi találkozón. A 2015-2016-os szezon talán legmegrendítőbb és leginkább szívmelengető előadása, a Daniel Keyes világhírű regényéből készült musical, a szellemileg visszamaradt fiatalember, Charlie Gordon történetét elmesélő Virágot Algernonnak, a Zsolnay negyed E78-as termében elevenedik meg június 15-én délután 5 órakor.

 

Somogyi Szilárd rendezésében, a címszereplő Kerényi Miklós Máté, mellette Földes Eszter, Szabó P. Szilveszter, Nádasi Veronika, Auksz Éva, Gömöri András Máté és Földes Tamás látható a főbb szerepekben. A musicalre fesztivál napijeggyel juthatnak be az érdeklődők, mely érvényes a POSZT egyéb június 15-i programjaira is. Az előadás után, 8 órától, közönségtalálkozóra is várják a Pécsett járókat a Fesztivál sétányon.

 

151119 2506 resize

 

A társulat számára nagy megtiszteltetés és óriási öröm, hogy idén ők is részesei lehetnek az ország legnagyobb színházi fesztiváljának és képviselhetik a zenés színházi hagyományokat a Baranya megyei székhelyen.

 

Bővebb információ az Operettszínház honlapján olvasható.

 

süti beállítások módosítása