Nyár van a gyárban! - Augusztusban indul a Factory Fesztiváludvar

Augusztus 3-án nyit a Factory Fesztiváludvar. A szabadtéri fesztiválhelyszínt az ExperiDance tánctársulat álmodta meg egy 19. századi műemlék épület, a volt Láng Gépgyár udvarára.

 

Az ExperiDance székháza a Váci úton (a Forgách utcai metrómegállónál), az egykori Láng Gépgyár területén, egy 19. századi ipari műemlék reorganizációs program keretében kapott idén januártól helyet.

 

Az 1890-ben épült ipari épület közel 1 500 m2-es udvarának elrendezési alapjaiban a társulat vezetése meglátta a lehetőséget, és a műemlék felújítás utolsó munkafázisában egy nyári színházfesztiválok megrendezésére is alkalmas tér kialakítására szánta el magát.

  

 experidance

 

A Factory Fesztiváludvar névre keresztelt új kulturális élettér 780 nézőt tud majd nyáron estéről-estére befogadni. Az idei évben az egyhetes augusztusi fesztiválprogram gerincét természetesen az ExperiDance repertoárjának nagyprodukciói adják majd: a Nagyidai Cigányok, az Ezeregyév – Generációk, a mára világsikerű 100 tagú cigányzenekar 40 fős szólistacsapatát is magába foglaló koprodukció, a Fergeteges, valamint a társulat idén márciusban debütált Omega musicalje, a Gyöngyhajú lány balladája.

 

A szervezők a fesztiváludvaron megvalósuló előadásokat „esőbiztosnak” tervezik, hiszen rossz idő esetén minden nézőnek fejenként 1 db eldobható, egyedi „ExperiDance eső poncho"-t biztosít ingyenesen. Az előadások idejére, 4 óra erejéig a gépjárművek térítésmentesen parkoltatása (a gyár területének Váci út felőli oldalán) benne foglaltatik a jegy árában.

 

Jegyek már kaphatóak az Interticket rendszerén.

 

experidance.hu

 

süti beállítások módosítása