Önkénteseit köszönti a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

Ötödik éve önzetlenül és odaadással segítik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházat a fiatal önkéntesek.

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közleménye:

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közönsége az elmúlt évek során tapasztalhatta, hogy az előadások előtt, után és a szünetekben kedves, mosolygós ifjak segítik a színházba érkezőket az eligazodásban, a helyük megtalálásában, a ruhatár igénybe vételében, műsorfüzeteket, szórólapokat, reklámanyagot árulnak vagy osztogatnak, az ajtók és függönyök nyitásáról-csukásáról gondoskodnak, az előadások idején pedig a teremben figyelnek a rendre, a produkció zavartalan élvezetére.

 

 ONKENTESEK 2016jun9 1

 

A szolgálatot teljesítő fiatalok a Tompa Miklós Társulat előadásain élénk sárga pólót, míg a Liviu Rebreanu Társulat előadásain élénk kék pólót viselnek. Ők az ÖNKÉNTESEK, akik már ötödik éve önzetlenül és odaadással segítik a színházi tevékenységet.


A 2015/2016-os évadban a Tompa Miklós Társulat előadásain és egyéb rendezvényein 52 önkéntes teljesített szolgálatot, akik 5 iskolából és 3 egyetemről verbuválódtak. Önkéntesnek ugyanis középiskolai tanulók jelentkezhetnek, viszont már vannak, akik kinőttek a líceumból, de egyetemi hallgatóként is megmaradtak Thália szolgálatában. Többen közülük annyira megkedvelték a színház világát, hogy a két társulat által patronált MaNóSzok és Trupa Guga Jr. színjátszó csoportok tevékenységébe is bekapcsolódtak, de vannak olyan egykori önkéntesek is, akik jelenleg a Művészeti Egyetem hallgatói. Az önkéntesek tevékenységét a közönségszolgálati iroda munkatársai: Olga Macrinici és Suflea Adél Frida referensek irányítják, akik az egyeztetésekről, jelenlétről, de az utánpótlásról is gondoskodnak.

 

ONKENTESEK 2016jun9 2


A színház alkotói közössége és vezetősége egyaránt nagyra értékeli az önkéntesek elkötelezett tevékenységét, és minden évad végén megköszöni hozzájárulásukat az intézmény munkájához. A líceumi végzősöktől külön is el szokás búcsúzni, és akik ősztől már nem tudnak visszatérni a Thália önkénteseinek sorába, azok helyébe a következő évad elején újabb fiatalok jelentkezését várja a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

 

 

süti beállítások módosítása