Meghalt az ismert színész-akrobata, Michu - Leghíresebb szerepe Alf volt

Meghalt Mészáros Mihály magyar származású amerikai akrobata, kaszkadőr és színész, akinek leghíresebb szerepe Alf volt.


Az alacsony, mindössze 83 centiméter magas termetével híressé vált színész halálhírét a TMZ celebportál közölte hétfőn menedzserére, Dennis Vargára hivatkozva. A 76 évesen elhunyt hírességet több mint egy hete szállították be egy Los Angeles-i kórházba, miután menedzsere eszméletlenül talált rá Beverly Hills-i otthonának fürdőszobájában. Michu többé már nem tért magához.

 

michu

 Fotó: RPA

 

A budapesti születésű Mészáros Mihály nyolc éve szélütést szenvedett, azóta különféle egészségi problémákkal küszködött. Michu a nagy amerikai cirkuszoknál kezdte tengerentúli pályafutását az 1970-es években. Az 1980-as években négy éven át alakította egy barna szőrmejelmezben Alfot, a szőrös földönkívüli lényt az NBC tv-sorozatában. Bár Alf egy bábfigura volt, Michu bújt a bőrébe, amikor annak járnia vagy futnia kellett. A népszerű vígjátéksorozat vége után Mészáros tévéreklámokban és más tévéműsorokban szerepelt, többek közt Michael Jackson oldalán.

 

A TMZ szerint Michu és Jackson közeli barátokká váltak, miután az énekes látta őt egy mutatvány közben. Michu rendszeresen vendégeskedett a popsztár Neverland birtokán, ahol tanúja volt, amint Michael Jackson Lisának, későbbi feleségének udvarolt. A Guinness Rekordok Könyve egy időben Mészárost tartotta nyilván a világ legkisebb embereként. Az IMBD mozis adatbázis szerint kedvenc időtöltése a skót whisky fogyasztása és a szivarozás volt.

 

Dennis Varga adománygyűjtő internetes oldalt (GoFundMe) indított a kórházi számlák és a temetési költségek kiegyenlítésére.

 

hirado.hu

 

süti beállítások módosítása