Fischer Ádám: A Ring marad a Wagner-napok műsorán

A Ringet érdemes megtartani, ez determinálja a Wagner-napok műsorát. Akkora a sikere, hogy a tervezett szünetét 2018-ra halasztjuk 2017-ről - mondta Fischer Ádám, a Müpában csütörtökön kezdődő rendezvény művészeti vezetője, karmestere a Népszabadságnak adott interjúban.

   

"Az egész világon azt mondják ez egy érdekes Ring. Ha fel akarjuk építeni a kicsi Bayreuthot, több előadást kell adnunk, de a mostani Ring-díszlet ezt lehetetlenné teszi. Két nap a beépítése és újabb két nap a bontása, díszlet nélkül meg nem is lehet próbálni" - fogalmazott a karmester a lap csütörtöki számában.

Fischer

 

Mint megjegyezte, nem akarja azt a hibát elkövetni, hogy a Wagner-napok személyhez kötöttek legyenek. Hozzátette: szeretne fiatal karmestereket hívni, de muszáj gazdaságosan és gyorsan próbálni. "Jövőre még valószínűleg nem lesz új karmester, de két év múlva mindenképpen kell".
    

Fischer Ádám kitért arra, hogy a Wagner-napokon műsorra kerülő művek szereposztásánál figyelembe veszi a Müpa adottságait. "Nálunk a színészi tehetség fontos, a mimikát jobban lehet érezni, mint mondjuk a New York-i Metropolitan hatalmas termében, nem is kell ide olyan nagy hang. Christian Franz jobb itt, mert kamatoztathatja a színészi képességeit. A nagy sztárok közül szintén akad, aki úgy érzi, a Müpában jobban énekel, például Waltraud Meier".

 

MTI

 

süti beállítások módosítása