5 ezerrel nőtt a veszprémi színház nézőszáma

Az előző szezonhoz képest mintegy 5 ezerrel többen tekintették meg a Veszprémi Petőfi Színház előadásait - mondta el Oberfrank Pál igazgató a hétfői évadzáró társulati ülésen.

Mint mondta, az évadban 261 előadást játszott a társulat összesen 84 ezer néző előtt. A Veszprémi Petőfi Színház igazgatója szerint a nézőszám növekedéséhez az előadások színvonala mellett az is hozzájárult, hogy színpadon kívüli programokkal is nyitottak a közönség felé.

 

Oberfrank Pál úgy vélte: a színház feladata, hogy segítse az eligazodást a világban, az évad újfajta színházi kísérletei is ezt célozták. Az igazgató beszélt arról is, hogy az évad legjobb előadásainak a nézők a Tokaji aszú című zenés vígjátékot, az Abigél című musicalt és a Család ellen nincs orvosság című komédiát tartották.

 

Nyirko Istvan Haromszeki Peterne Oberfrank Pal Nagy Karoly Tamas Gyula

 

A Veszprémi Petőfi Színház népszínházként működik, vagyis annak ellenére, hogy a zenés darabok általában a legnépszerűbbek, egy-egy klasszikus magyar és külföldi prózát is műsorra tűz a társulat minden évadban - fogalmazott Oberfrank Pál. Az igazgató hangsúlyozta: a teátrum kiemelt faladatának tartja azt, hogy a gyermekeket és rajtuk keresztül a családokat is megszólítsa. Ezért mutatták be a Múlnak a gyermekévek című rendhagyó előadást, amely alkalmat teremtett arra, hogy mindenki felidézhette, "megírhatta" és ezáltal újra átélhette saját történetét, így válva az előadás részévé.


Hozzátette: a színház falain kívül is várta a nézőket a társulat, hiszen színházi gyermeknapot szerveztek és megtartották a Bérletek éjszakája elnevezésű programot is, ahol kedvezményesen lehetett bérletet váltani. 7,5 millió forintért adtak el bérleteket, ami az egész éves bevétel csaknem 10 százalékát jelenti.


A társulati ülésen Oberfrank Pál a közönség szavazatai alapján Petőfi-díjat kapott, a Latinovits-díjat a társulat szavazatai alapján Nyirkó István színművész érdemelte ki, a Medgyaszay-díjat Cziráki János színpadmester kapta, Tamás Gyula pedig a tavaly alapított Az évad nézője díjat vehette át.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

 

süti beállítások módosítása