Múzeumok éjszakája - Bringás akrobaták az Iparművészetiben

Számos rendhagyó programmal, többek között kerékpáros akrobaták fellépésével várja a látogatókat az Iparművészeti Múzeum szombaton, a Múzeumok éjszakáján, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum filiáléi pedig többek között rendhagyó fizikaórákkal és technikatörténeti sétákkal készülnek.

    bringas

 

Néhány nappal ezelőtt nyílt meg a két intézmény együttműködésében a Bringológia című kiállítás, amely a kerékpározás, a városi közeg és a design kapcsolatát mutatja be az Iparművészeti Múzeumban - emlékeztetett a két múzeum közös sajtótájékoztatóján Cselovszki Zoltán főigazgató.
    

Az IMM vezetője felhívta a figyelmet az intézmény nemrég megújult állandó kiállítására és a Színek című időszaki tárlatra is.
    

Nem gyakran látni múzeumban extrém kerékpárosokat, szombat este azonban az Iparművészetiben ez is lehetséges: a Hegeshow bike trial világbajnokai tartanak ugyanis bemutatót. A Múzeumok éjszakája programjából ugyanakkor az IMM-ben sem hiányoznak a tárlatvezetések, épületséták, workshopok és zenés interaktív programok - tette hozzá Cselovszki Zoltán.
    

Vitézy Dávid, az MMKM főigazgatója a Bringológia című kiállítás kapcsán emlékeztetett arra, hogy a fiatalabb generációk már másképpen használják a várost, mint elődeik. Erre példa, hogy hétfő este köztérré vált a felújítás miatt lezárt Szabadság-híd, de megfigyelhető a kerékpározás rohamos terjedése is - fűzte hozzá.
   

A Közlekedési Múzeum főépülete jelenleg felújításon esik át, ezért zárva tart, a Bringológia című kiállítás azonban már ízelítőt ad abból, milyen típusú tárlatok várhatók az újranyitás után - jegyezte meg.
    

Vitézy Dávid ugyanakkor felhívta a figyelmet az intézmény filiáléinak programjaira: az Elektrotechnikai Múzeum, a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény és a Műszaki Tanulmánytár többek között rendhagyó fizikaórákkal, technikatörténeti sétákkal, öntészeti bemutatóval és koncertekkel készül.
    

A Múzeumok éjszakája részletes programja a http://muzej.hu honlapon érhető el.

süti beállítások módosítása