Múzeumok éjszakája - Bűvészbemutatókkal készül a Houdini-múzeum

Tárlatvezetésekkel és folyamatos, élő bűvészbemutatókkal várja a látogatókat a Múzeumok éjszakáján a nemrégiben megnyílt Houdini-múzeum a budai Várban.

    

Egészen éjfélig várja fiatal bűvészek bemutatójával és folyamatos programokkal a Harry Houdini magyar származású világhírű szabadulóművész relikviáit, többek között bilincseit, zubbonyát és könyveit bemutató House of  Houdini a látogatókat szombaton - közölte az intézmény az MTI-vel.

houdini

 

A tárlat első része "a sötét múltat", a szabadulóművész életének első 26 évét mutatja be családi fotókon, anyakönyvi kivonatokon és számos más dokumentumon keresztül, a második rész pedig a bűvész "csodás életébe" kalauzolja el a látogatókat.

A kiállított darabok között láthatók egyebek mellett az illuzionista könyvei, kéziratai, bilincsei, valamint a Magyarországon forgatott Houdini-film kellékei közül a múlt század hangulatát visszaadó Metamorphosis, azaz helycsereláda is, valamint az a különleges óriás tejeskanna, amelyet vízzel telítettek, majd kívülről zártak le hat lakattal hermetikusan. Az illuzionistának ebből kellett kiszabadulnia.

süti beállítások módosítása