Piazzola és Poe műveivel is várja a nézőket az Armel Operafesztivál

Öt este várja az érdeklődőket operabemutatókkal az Armel Operafesztivál hétfőtől július 2-ig Budapesten.

 

A fesztivál Eötvös Péter Senza Sangue és Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operáival nyit június 27-én a Nemzeti Színházban. Eötvös Péter operájának magyarországi bemutatója a fesztivál egyik kiemelt eseménye, az Alföldi Róbert rendezte alkotásnak Avignonban volt a premierje.

 

A darabban a Férfit a versenyszereplő Romain Bockler (Franciaország), a Nőt Albane Carrére énekli. A Bartók-műben Juditot Miksch Adrienn, Kékszakállt Szemerédy Károly alakítja Nadine Duffaut rendezésében. Az esten közreműködnek a Pannon Filharmonikusok.

 

albane carrere et romain bockler dans senza sangue

Albane Carrère és Romain Bockler

(Fotó: Cédric Delestrade)


A Thália Színházban Astor Piazzolla Maria de Buenos Aires című tangóoperája június 29-én látható a svájci Theater Orchester Biel Solothurn előadásában, a versenyszereplő Richard Bousquet (Franciaország). Másnap a Teatro Verdi di Pisa mutatja be Bruno Coli A furcsa véletlenek angyala című művét Adriana Bignani-Lesca (Gabon) versenyszereplésével, valamint az Árulkodó szív című operát. Mindkettő Edgar Allan Poe művei alapján készült.


Július 1-jén a Szerb Nemzeti Színház előadásában érkezik a három egyfelvonásos darabot bemutató The Omnibus Opera, amelynek keretében Samuel Barber Lapjárás, Paul Hindemith Oda és vissza, valamint Richard Rittelmann versenyszereplésével Gian Carlo Menotti A telefon című műveit láthatja a közönség.


Július 2-án a Thália Színház ad otthont a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak előadásában látható, Elégia ifjú szerelmesekért című Hans Werner Henze-operának Kim Boram (Dél-Korea) versenyszereplésével.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása