Mészáros Blanka: "Engem most minden nagyon érdekel"

Mészáros Blanka 2015-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László osztályában. Azóta olyan nagy szerepekben láthatta a közönség, mint Nyina vagy Karnyóné. A Katona József Színház színésznőjét a Faktor kérdezte.

A színésznő jelenleg Lessing Emilia Galotti c. darabjának címszerepét alakítja a Kamrában. Fehér Balázs Benő rendezéséről úgy nyilatkozott:Benő bátor volt, lendületes, és elvárt dolgokat. Például úgy kellett jönnünk az összes próbára, hogy tudjuk a szöveget - ez nem így van a színházban, rengeteg ember súgóval próbál. (…) A legtöbb instrukció arról szólt, hogy: tempó, szöveg, tempó, váltás, mert igazából ez a darab mozgatórugója, hiszen egy nap történéseit sűríti. Emilia reggel elmegy a templomba, és délután ötre már meghal. (…) Egy lány, akiben korábban még sosem dobbant meg a nő, akinek nem forrt fel a vére, most először szerelmes lesz” – számolt be a színésznő.

 

emilia

 

Az egyetemi évekről szólva elmondta: “Nagyon hálás vagyok azért, hogy Marton osztályba jártam. Engem most minden nagyon érdekel, mindig szeretek hinni emberekben. Az áll hozzám közel, amikor egy rendező akarja, hogy megszülessen az előadás, kíváncsi rám és fel tudja tüzelni a társaságot annyira, hogy ami születik, az fontos legyen számunkra, és az már csodálatos, ha a többi ember is kap ebből valamit. (…) Hogy ki áll hozzám legközelebb, az napról-napra változik. A legnagyobb hatást ifj. Vidnyánszky Attila gyakorolta rám, akivel az egyetemen harmadrostáztam. Ott ültem egyedül egy sarokban, nem ismertem senkit, még nem is csináltam ilyen színházas dolgokat és az a kisfiú – mert fiatalabb nálam – odajött hozzám, és azt mondta, csináljak vele egy Jancsi és Iluska jelenetet. Elkezdtünk dolgozni, és 3 vagy 4 éven keresztül csak egymással dolgoztunk. Aztán én mint egy méhecske, úgy szálltam tovább, nem tartottam vele, mert azt éreztem, hogy még látnom kell, még mennem kell. Remélem, még dolgozunk együtt a jövőben” – fejtette ki Mészáros Blanka.

 

A kérdésre, szokott-e filmes castingokra járni, azt válaszolta: “Igen. Még mindig nem mutatták be a Brazilokat, amit  M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor forgatott tavaly nyáron. Farkas Franciska a főszereplő, de játszik benne Kaszás Gergő, Nagy Dániel Viktor, és még sorolhatnám… sokan vagyunk benne, ez az első filmem. Most nyáron forgatok még egy filmet Tiszeker Danival, akinek ez lesz az első filmje. Közben elvállaltam a Bartók Concertót Horváth Csabával, amit az Ördögkatlanon mutatunk be. Tánc filharmonikusokkal, élőzenével, szerintem ez nekem az egyik legnagyobb kihívásom. Csabának van egy csapata, ahhoz föl kellene nőnöm. Sokáig tornásztam, de úgy érzem, már kicsit berozsdásodtam...” – árulta el a színésznő.

 

A teljes interjút itt olvashatják.

süti beállítások módosítása