Kiírták a pályázatot a nyíregyházi színház igazgatói posztjára

Kiírta a pályázatot a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház ügyvezetői igazgatói posztjára a megyeszékhely önkormányzatának közgyűlése csütörtöki ülésén.

 

Az elfogadott határozat szerint az ügyvezetői kinevezés időtartama 2017. február 11-től 2022. február 10-ig tart, a vezetői munkakörre kiírt pályázatok véleményezésére szakmai bizottságot kérnek fel. A pályázatokat a felhívás az Emberi Erőforrás Minisztériumának honlapján való megjelentetését követő harminc napon belül lehet benyújtani a nyíregyházi polgármesteri hivatalban.

 

moricz


Amennyiben a pályázati eljárás 2017. február 10-ig nem zárul le, akkor a polgármester 2017. február ll-től az új ügyvezetővel történő jogviszony létesítéséig a színház jelenlegi - jövő februárig kinevezett - ügyvezetőjét, Kirják Róbertet bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával - áll a közgyűlési határozatban.


A pályázatot azért kellett kiírni, mert 2015. február 19-én, a színház élére megválasztott Schlanger András munkaviszonya 2016. február 9-én indoklás nélkül megszűnt. Schlanger megbízatása 2015 július elsejétől öt évre szólt volna.

 

Schlanger helyét ideiglenesen Kirják Róbert vette át, aki 2002-ben lett az intézmény gazdasági igazgatója, 2010 és 2013 között pedig ügyvezetője is volt a teátrumnak.

 

MTI, Színház.hu

 

 

süti beállítások módosítása