Stand up tragedy-t és minimál-szürreál musicalt visznek az aradiak Nagybányára

A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című radikális stand up tragedy-vel és a Tündéri című minimál-szürreál musicallel vesz részt az Aradi Kamaraszínház az idei Atelier Fesztiválon.

 

A huszonharmadik alkalommal Nagybányán megrendezésre kerülő nemzetközi fesztiválon az Aradi Kamaraszínház koprodukciói az egyedüli magyar előadások a seregszemlén, ahol többek között román, bolgár, belga, ukrán és francia társulatok vesznek részt.

 

tunderi

 

Theo Heghelegiu Tündéri című román kortárs drámájának alapszituációja két férfi evilág és túlvilág közti egyensúlyozása. Az előadás szereplői Harsányi Attila, Tege Antal és Éder Enikő, zenéjét Éder Enikő és Borsos Pál szerezte, rendezője Tapasztó Ernő. Az előadás az Aradi Kamaraszínház, a Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi MASZK Egyesület közös produkciója

.

A Sex, drugs, gods & rock ’n’ roll című számos díjat és elismerést elnyert produkció főszerepét Harsányi Attila játssza, rendezője Tapasztó Ernő. A Sex, drugs, gods & rock’n’roll egy "pofátlanul menő és szabadon pörgő, a Ponyvaregény és A Wall Street farkasának fílingjét idéző ámokfutás, ugyanakkor egzisztencialista vita, Istennel folytatott per".

 

A huszonharmadik kiadásához érkezett kísérleti színházi fesztivált, az „Ateliert” 1992-ben Radu Macrinici dramaturg alapította Sepsiszentgyörgyön, majd 13 kiadás után az Andrei Muresanu színháztól való távozásával Segesvárra, Nagybányára és Szatmárra költöztette, majd újra Sepsiszentgyörgyre került, majd újra Nagybányán lelt otthonra. Radu Macrinici elmondta, az Atelier a legrégebbi színházi fesztiválok közé tartozik, és már alapításakor azt a célt fogalmazták meg, hogy kísérleti előadásokat, a színházak új nyelvezetét mutassák be a közönségnek.

 

 

süti beállítások módosítása