Zenés darabok a Nyíregyházi Szabadtéri Nyár programján

Javában tart a Szabadtéri Nyár programsorozata. Augusztus 12-éig még számos prózai és zenés előadással várják a nézőket. Bemutatják a Hair című musicalt és Grease-t is!

A Hair lesz a Szabadtéri Nyár következő előadása. A musicalt július 1-jén láthatja a nyíregyházi közönség a Szabadtéri Színpadon.

 

A mű az 1960-as évek hippi ellenkultúrájának és szexuális forradalmának egyik legnagyobb művészi megnyilvánulása, melynek szinte valamennyi dala a vietnámi háborút ellenző békemozgalmak himnuszává vált.

 

13507165 911106032345146 7063488867013396644 n

 

A vietnámi háború idején Claude Bukowski vidéki srácként New Yorkba utazik, hogy néhány napot turistaként töltsön a metropoliszban, mielőtt a behívója értelmében megkezdené kiképzését az amerikai hadsereg katonájaként. Azonban a Central Parkban találkozik Bergerrel és hippi baráti körével, valamint egy gyönyörű lánnyal, s e találkozások végérvényesen megváltoztatják terveit... A musical stylistja Lakatos Márk, rendezője és koreográfusa Ladányi Andrea.

 

Augusztus 12-éig tart a nyári színházi programsorozat. A Hair musical után két másik előadással, szintén a Móricz Zsigmond Színház művészei lépnek közönség elé. Először Olaszországba, majd a Balaton partjára invitálják a nézőket: az Anconai szerelmesek című zenés játék első és második részét is műsorra tűzték.

 

A Szabadtéri Nyár programsorozat keretében műsoron lesz a Grease és A dzsungel könyve is, a záró előadáson pedig az ExperiDance Én, Leonardo – A fény születése című táncjátékát láthatják. A Grease-t Szurdi Miklós rendezésében, Vastag Csaba főszereplésével július 22-én tűzi műsorra a teátrum. A történetet Jim Jacobs szövegkönyve inspirálta, amely William Taft gimnáziumban szerzett személyes tapasztalatain alapult.

 

13322050 901959669926449 5003862230800095604 n

 

A Grease-t Szurdi Miklós rendezésében, Vastag Csaba főszereplésével július 22-én tűzi műsorra a teátrum. A Grease történetét Jim Jacobs szövegkönyve inspirálta, amely William Taft High gimnáziumban töltött személyes tapasztalatain alapult.

 

Dés László-Geszti Péter-Békés Pál musicalje, A dzsungel könyve augusztus 4-én érkezik a Nyíregyházi Szabadtéri Színpadra Pintér Tibor rendezésében.

 

A farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról szól. Vagyis mindarról, ami egy "kölyökkel" megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik...

 

süti beállítások módosítása