"Mi hittünk a sikerben" - Csombor Teréz a kecskeméti POSZT-nyertes előadásról

MASZK-díjat kapott Csombor Teréz Pécsett, és kecskeméti lett a POSZT legjobb előadása. Ennek apropóján kérdezte a színésznőt a baon.hu.

 

A baon.hu cikkéből:

 

"Most először voltam részese a POSZT-nak, ahová csak nagyon igényes, és nívós előadások kapnak meghívást. A magunk részéről mi hittünk a sikerben. Itthon is tetszett a közönségnek a darab, de hogy ott mekkora siker volt! A második felvonásban nagyon sokat nevettek, nyílt színi tapsot is kaptam a kis dalomra. A közönség nagyon jól vette az előadást, ami minket is felspannolt. Ettől még jobb lett az egész. Mindenki 100 százalékot teljesített" - mondta Csombor Teréz az idei POSZT legjobb előadásának választott, Zsótér Sándor rendezte Macska a forró bádogtetőn című kecskeméti darabról.

 

Csombor 

Fotó: baon.hu

 

A MASZK színészegyesület által kiosztott legjobb női szereplő díjával kapcsolatban megjegyezte, sokan gratuláltak neki, már régen volt ilyen nagy szakmai sikere. "Legutoljára a fénykoromban, a vidám, zenés szerepeimnél. De hát a Macska a forró háztetőn egészen más! Tömény dráma. Büszke vagyok Trokán Nórára, aki a legjobb női főszereplő díjat kapta a szakmai zsűritől. Egykori osztálytársam, Füsti Molnár Éva (Pécsi Harmadik Színház), az MMA Színházművészeti Tagozata által alapított alkotói díjat vehette át. Csodálatos élményben volt részünk"- tette hozzá.

 

A színésznő elárulta, Zsótér Sándorral korábban még nem dolgoztak együtt, viszont fiának (Orth Péter) osztályfőnöke volt a színművészeti főiskolán, így sok vizsgadarabot látott tőle. "Tény és való, hogy távolinak éreztem magamtól az általa képviselt modern vonulatot, mivel én a hagyományos színházban hiszek, és a mindenkori közönség szolgálatában. Meglepetésemre Zsótér Sándor kért fel a szerepre, és az előzmények okán piszkosul vártam, mi lesz ebből. Végül kellemesen csalódtam. Rendezőnk egy igazi szakember, aki nagyon felkészült, pontosan tudja, mit akar, és pörög ezerrel. Emellett nagyon érzékeny ember. Semmi olyat nem kért tőlem, ami idegen, ami nem én vagyok. Sőt, biztatott, hogy vigyem bele a karakterbe az életkedvemet. Az igazság az, hogy szereti a színészeket, és mi ezért mindig hálásak vagyunk" - hangsúlyozta Csombor Teréz.

 

A kérdésre, hogyan éli meg a mai fiatal színészgeneráció sikereit, a színésznő így felelt: "Örülök nekik, szeretem a fiatalokat. Ha igénylik és elfogadják, szívesen segítek is nekik. Bevált módszer, hogy próba közben is mindig dicsérem az erősségeiket, biztatom őket, hogy helyt állnak abban is, amitől még tartanak, félnek."

 

A teljes interjú itt olvasható.

 

 

süti beállítások módosítása