Mi lesz veled Pécsi Horvát Színház? - Szünetel a felújítás

Egyelőre nem tudni, mikor fejeződhet be a Pécsi Horvát Színház felújítása. Újabb pályázatot írtak ki.


"Egyre inkább tragikomédiába hajlik a Pécsi Horvát Színház felújításának története" - számolt be a bama.hu. A munkák jó ideje szünetelnek, s most újabb fordulat történt a projektben. A pécsi közgyűlés ugyanis a legutóbbi, június végi ülésén az idén tavasszal a munkálatok befejezésére kiírt közbeszerzési eljárás megszüntetéséről és új eljárás megindításáról döntött. A város a munkálatok fedezetére nettó 107 millió forintot különített el az idei költségvetésből.

 

pecsi horvat

Fotó: bama.hu

 

Az április 22-én zárult kiírásra három ajánlat érkezett: egy budapesti székhelyű építőcég nettó 281 millióért vállalkozna a feladatra, egy szederkényi és pellérdi cégekből álló konzorcium nettó 278 millió forintért, míg egy komlói cég nettó 366 milliós ajánlattal szállt ringbe. Mindegyik összeg lényegesen több a 107 milliónál, ezért a város felülvizsgáltatta a kivitelezési munkák becsült értékét, amire nettó 299 milliós összeg jött ki. Mivel az nem éri el a nettó félmilliárdot, mód van egy meghívásos, de legalább háromszereplős közbeszerzési eljárás lefolytatására. Ezt szavazták meg a képviselők.

 

Az egész ügy 2014 tavaszán kezdődött. Eredetileg 600 milliós fejlesztéssel újították volna fel a horvát színházat, az első befejezési határidő 2014 októbere volt. Ezt azóta többször módosították, múlt év elején pedig késlekesés miatt bontottak szerződést a kivitelezés első nyertes vállalkozójával.

 

Forrás: bama.hu

 

süti beállítások módosítása