Ingyenes tánckurzus a Közép-Európa Táncszínházban

A Közép-Európa Táncszínház július 18. és 22. között intenzív kortárstánc-workshopot szervez fiatal, pályakezdő táncosok részére. A jelentkezéseket július 10-ig várják.

 Kun Attila az Eva Jaczova Tanckonzervatoriumban oktat

 

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően, négy intézmény (Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej; Krakowski Teatr Tańca; Akademie múzických umění v Praze; Közép-Európa Táncszínház) összefogásának eredményeként jött létre az a program, melynek keretében négy országban szerveznek térítésmentes tánckurzust fiatal, pályakezdő táncművészek részére.

 

A képzés vezetői Eryk Makohon (PL), Eva Lackova (SK), Mirka Eliasova (CZ) és Kun Attila (HU). A program a budapesti Közép-európai Kortárstánc Oktatási Konferenciát követően alakult ki, melyet 2016. április 4. és 7. között szerveztek meg.  

 

A program során az oktatók mind a négy országban egyhetes kurzust tartanak. Elsőként Pozsonyban, az Eva Jaczova Tánckonzervatóriumban tartottak workshopot, legközelebb július 11-től Krakkóban, július 18-tól Budapesten, végül Prágában lesz lehetőségük a hivatásos társulatnál még nem dolgozó fiatal táncművészeknek, hogy tudásukat bővítsék, elmélyítsék.

 

A július 18-án induló budapesti workshopon a részvétel ingyenes. Az órák külön-külön nem látogathatók, jelentkezni a teljes hét programjára lehet.

 A szakmai önéletrajzzal ellátott jelentkezéseket a teketreni@cedt.hu címre várják. A jelentkezők közül az oktatók választják ki a résztvevőket.

Az órák helyszíne: Műhely Alapítvány 200-as terem, Jurányi Inkubátorház.

 

Az oktatás nyelve angol.

 

Jelentkezési határidő: 2016. július 10. 

 

A teljes program a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával jön létre.

 

Forrása: Közép-Európa Táncszínház

süti beállítások módosítása