Kezdődik a Szegedi Várjátékok programja

A színészek lovasszekeres felvonulásával csütörtökön délelőtt elkezdődik a Szegedi Várjátékok programja.

A hónap végéig tartó fesztiválon a közönség láthatja más előadások mellett a tavaly nagy sikert arató Keménykalap és krumpliorr című musicalt és a Seress Rezsőről szóló, Szomorú vasárnap című színdarabot - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

 

szegedi varjatekok

 

A Szeged egyik legnevezetesebb műemlékében és annak közvetlen környezetében színes programkínálat várja a látogatókat az egészen fiatal gyerekektől kezdve a felnőttekig. Az első héten hagyományosan a legkisebbeknek szóló darabokat állítanak színpadra: Vitéz László, Maugli, Pom Pom vagy Pinokkió történetével ismerkedhetnek meg a gyerekek. Az előadások között kreatív ügyességi- és sportvetélkedők, népi játszóház, kézműves foglalkozások várják a családokat.


Az immár tizennegyedik alkalommal megszervezett várjátékok történetében újdonságként július 14-től egy héten át ifjúsági előadások szerepelnek a műsoron. A Karinthy Frigyes Tanár úr kéremének színpadi változata mellett megelevenednek Tom Sawyer kalandjai és újra játsszák a Keménykalap és Krumpliorr című ifjúsági musicalt is. Csukás István 1973-ban íródott ifjúsági regényének feldolgozását tavaly mutatta be Janik László rendezésében, Varga Bálint zenéjével a szegedi Pinceszínház. A cirkuszi miliőben játszódó musicalben a nyolc felnőtt színész mellett egy tucatnyi gyerek szerepel.


Évtizedes hagyomány, hogy a fesztivált szervező Pinceszínház a Várjátékokon áll nyári premierjével a közönség elé, ez idén Müller Péter Szomorú vasárnap című édes-bús zenés játéka lesz Ádám Tamás rendezésében július 22-től. Az élő zongorakísérettel bemutatott előadáson Gömöri Krisztián, Csorba Kata és Rácz László végigmondják-éneklik Seress történetét a játékban bevonva a közönséget is.

 

süti beállítások módosítása