A Természet Operaháza - Biciklivel és csónakkal a kultúráért

Pénteken kezdődik a háromnapos A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amelyen a látogatók a második és harmadik napon a kulturális programok, koncertek helyszíneit biciklivel, majd csónakkal közelíthetik meg.

Az elmúlt években Tour D'Opera néven megrendezett Tisza-tavi kerékpártúra az idén A Természet Operaháza elnevezéssel háromnapos fesztivállá bővül, amely 24 helyszínen 320 fellépővel várja a közönséget.


Mint az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában elhangzott, a szervezők célja a minőségi kultúra összekapcsolása az egészséges életmóddal. Jakus Anita projektmenedzser elmondta, hogy a fesztivál legnagyobb attrakciója a Tisza-tó és az egyes pontjain "elrejtett" és előadott kulturális programok.
A fesztivál első napján, pénteken a TO'pera keretében egész napos programmal várják az érdeklődőket Tiszafüreden, a Tisza-tó fővárosában.

 

tisza to

 

A városházán a magyar történelem különböző korszakainak ruhaviseleteit bemutató, Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervező munkáiból válogatott jelmezkiállítás nyílik. Az érdeklődők találkozhatnak a Szolnoki Szigligeti Színház művészeivel. Az esti gálakoncerten Rost Andrea operaénekes adja elő a fesztivál és a Tisza-tó közös himnuszát, valamint fellép az ExperiDance Tánctársulat, Snétberger Ferenc gitárművész és a 100 Tagú Cigányzenekar is.


A fesztivál második napján, szombaton a III. Tour D'Opera Tisza-tavi kerékpáros tókerülő túrán vehetnek részt az érdeklődők. A kerékpározók a 67 kilométeres távba beépített 10 pihenő során változatos kulturális élményekkel gazdagodhatnak. A legkisebb táv három kilométer, a leghosszabb pedig tíz kilométer, köztük 20-60 perces minikoncertek hallhatók.


A fellépők között Vizin Viktória, Bretz Gábor és Szegedi Csaba operaénekes is megtalálható, de megjelennek különböző hangszerek mesterei is, köztük például Orosz Zoltán harmonikaművész - tette hozzá Jakus Anita, aki szerint a kultúrát, az aktív pihenést és a természetet összekapcsoló program Magyarországon és Európában is egyedülálló.


A fesztivál harmadik napján, vasárnap a Boat D'Opera során az érdeklődők minikoncerteket hallgathatnak meg különleges helyszíneken, amelyeket - a tiszai hajósok világát megidézve - 6-8 fős csónakokkal közelítenek majd meg.

 

A rendezvényről további információ a www.operaofthenature.com oldalon található meg.

 

MTI

 

 

süti beállítások módosítása