A balek - Feydeau komédiája a Fogi-Bulvár műsorán

Georges Feydeau: A balek (A hülyéje) c. kétrészes bohózatát Pozsgai Zsolt rendezésében, a Pécsi Nyári Színház programsorozat keretében mutatta be július 8-án a Budapesti Fogi-Bulvárszínház.


Feydeau vígjátékain keresztül tükröt tart elénk és bekukucskálhatunk a párizsiak hálószobatitkaiba. Félreértések és véletlen egybeesések. Csontváz a szekrényben, megcsalt férj, ügyefogyott szerető. Vatelin, aki rajongva szereti feleségét, Lucienne-t, döbbenten tapasztalja, hogy az(t) egyik barátja, Pontagnac pár napja szerelmesen követi, majd kiderül, hogy nem ő az egyetlen udvarló. Rédillon is szívesen közeledne Vatelin feleségéhez. Pontagnac nős, miközben továbbra is léha életet él, Rédillon pedig számos állandó és átmeneti szeretővel rendelkezik.

 

Balek4

 

Lucienne mindkettejük felé világossá teszi álláspontját: egyetlen feltétellel lenne hajlandó beadni a derekát: ha a férje megcsalná. Ez esetben kész lenne felajánlkozni egyik széptevőjének. Potagnac és Rédillon mindenre hajlandók, csak hogy Lucienne félre nem érthető helyzetben találja Vatelint. Épp kapóra jön nekik, hogy Párizsban tartózkodik Maggy, akivel Vatelinnek volt egy futó kalandja Angilában.


Az eredetileg három felvonásos bohózatot 1896-ban mutatták be a párizsi Théâtre du Palais Royal-ban. A budapesti, „utazó társulat”, a Fogi-Bulvárszínház 2016 július elején mutatta be a fergeteges vígjátékot ismert és népszerű budapesti színművészek szereplésével.

 

Balek3

 

 Fogi-Bulvárszínház

Georges Feydeau: A BALEK (A hülyéje)


Crépin Vatelin Beleznay Endre
Lucienne, a felesége Fogarassy Bernadett
Edmond Pontagnac Csengeri Attila
Mme Pontagnac Oszter Alexandra
Gerome Harsányi Gábor
Ernest Rédillon Hajnal János
Narcisse Soldignac Várkonyi András
Maggie, a felesége Cseke Katinka
Armandine Várkonyi Andrea
Pinchard, veterán katonaorvos ifj. Jászai László
Mme Pinchard Sáfár Anikó
Victor és Jean Hoffmann Richárd
Clara szobalány Lengyel Eleonóra


Producer: Fogarassy András
Díszlet-jelmez: Bereg Glória
Súgó: Dobos Erika
Rendezőasszisztens: Lengyel Eleonóra

Rendező: Pozsgai Zsolt

süti beállítások módosítása