Takács Katalin Budaörsre szerződik

Nyolc bemutatót tartott a lezárult évadban a Budaörsi Latinovits Színház. Az évadzáró társulati ülésen Frigyesi András igazgató és Berzsenyi Bellaagh Ádám művészeti vezető elmondta: a színház egyre nagyobb szakmai elismertségét jelzi, hogy idén hat szakmai fesztiválra is invitálást kapott a társulat.


A POSzT-ról az Ifj. Vidnyánszky Attila által rendezett Liliomfi három díjat is elhozott: a Különdíjat, valamint a Legjobb harminc év alatti színésznő és színész díját is, csoportosan. A Kisvárdai fesztiválon ugyanez az előadás a Diákzsűri különdíját nyerte el.


A teátrum továbbra is társbérletben működik a Jókai Mór Művelődési Központtal, tehát a színházterem csak a napok felében áll rendelkezésre. Mégis, az idei nyolc bemutatót és a repertoáron tartott előadásokat összesen 19 %-kal több néző tekintette meg, mint az azt megelőző évadban.

 

takacs katalin 

 

A Latinovits Színház társulata az elmúlt évadtól kezdődően hat színészből állt – Bohoczki Sára, Bregyán Péter, Ilyés Róbert, Ódor Kristóf, Páder Petra és Spolarics Andrea. Őket három új tag egészíti ki ősztől: a közelmúltban szabadúszó, a budaörsiek számára a Lukáts Andor által rendezett Egérfogóból is jól ismert Takács Katalin, a frissen végzett és Budaörsön már három előadásban be is mutatkozott Böröndi Bence, valamint az eddig vendégként, de szintén több produkcióban színpadon állt Chován Gábor.


Az évad lezártával nem zárták be a kapukat is - a Latinovitsban három párhuzamos új próbafolyamat indult el, ezek a munkák már a következő évad első bemutatóit készítik elő. Így kezdett el dolgozni Tasnádi Csaba A két Lotti című zenés gyerekelőadáson, Znamenák István a Hazudj inkább, kedvesem! című komédián és Kovács Kristóf a Godot-ra várván.


Jövőre összesen kilenc bemutatót tartanak, és folytatódnak a színház-kávéházi sorozatok is: a nagy magyar színészekre emlékező Szellemidézés, valamint az Operabeavató.

 

süti beállítások módosítása