Városmajori Színházi Szemle: A Makrancos Kata nyerte a közönségszavazást

Lezárult az idei Városmajori Színházi Szemle internetes közönségszavazása.


A 2016-os évben 6 vidéki és határon túli színház 6 legjobb előadását láthatták a Színházi Szemle nézői, amelyek közül július 17-ig adhatták le voksukat az általuk legjobbnak tartott produkcióra. Habár a szakmai zsűri – Bán Teodóra fesztiváligazgató, Györgyi Anna színművész, Sándor L. István kritikus és Dömötör Tamás rendező – értékelésének eredményére még várni kell, az már biztos, hogy a közönség kedvence a szombathelyi Weöres Sándor Színház Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című előadása lett, Alföldi Róbert rendezésében.

 

makrancos

Fotó: Mészáros Zsolt

 

A versenyprogram előadásai népszerűek voltak a budapesti közönség körében: közel 4000 színházkedvelő váltott jegyet a Szemle előadásaira. Több esetben is napokkal előbb elfogytak a jegyek, a Jézus Krisztus szupersztár, a Makrancos Kata és a Tartuffe is teltház előtt zajlott le.

 

A közönségszavazáson szintén ez a három előadás aratta a legnagyobb sikert. Összesen 326-an adták le voksukat, legtöbben, 50% a Makrancos Katára. A második helyen a kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus szupersztárja végzett, amely a szavaztok 23%-t nyerte el, a harmadik kedvenc pedig a tatabányai Jászai Mari Színház által bemutatott Tartuffe lett, a szavazatok 12%-ával.

 

A szakmai zsűri idén is több kategóriában díjazza majd a látottakat. Kiosztják a legjobb előadásnak, a legjobb női és férfi főszereplőnek, a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjakat, és egy különdíjat is. A díjátadót hagyományosan szeptember elején rendezik meg.

 

szabadter.hu

 

süti beállítások módosítása