Tabutémákat is feszeget az idei Dumafüred Fesztivál

Pénteken kezdődik a Dumafüred Fesztivál, ahol tíz napon át ismét a humoré a főszerep. A jövő vasárnapig tartó rendezvényen sok újdonság is helyet kapott, a helyszín változatlanul a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ lesz.

    

A fesztiválon a közönség találkozhat többek között Aranyosi Péterrel, Badár Sándorral, Beliczai Balázzsal, Dombóvári Istvánnal, Hadházi Lászlóval, Janklovics Péterrel, Kovács András Péterrel, Kiss Ádámmal, Kőhalmi Zoltánnal, Mogács Dániellel és a Szomszédnéni Produkciós Irodával - azaz Tóth Szabolccsal és Bálint Ferenccel.
    

Idén is lesz Duma Jam, All Stars, Duma Swing és a Humorkabaré is visszatér, viszont újdonság lesz például a Tabuk nélkül - Benk Dénessel, Csenki Attilával, Felméri Péterrel és vendégükkel, Litkai Gergellyel.
    

dumafured

 

Litkai Gergely, a Dumaszínház társulatának vezetője az MTI-nek elmondta: a fesztiválon idén először látható Tabuk nélkül című, 18 éven felülieknek szánt műsorukat Budapesten és néhány vidéki városban is játszották már, nagy sikerrel. A produkció olyan tabutémákat dolgoz fel, amelyek nem igazán szoktak a televízióban vagy a Rádiókabaréban megjelenni - tette hozzá.
    

Látható lesz a szintén nagy sikerű Numera című produkció is, amely Kormos Anett és Kovács András Péter párkapcsolati problémákkal foglalkozó előadása. Litkai Gergely kiemelte: a Dumaszínház most véget ért évadát a párkapcsolat mint téma erősen meghatározta, az idei produkcióik közül Bata Éva és Vinnai András A szerelem zsoldosai című előadása szerepel a Dumafüred Fesztivál programjában.
    

Litkai Gergely elmondta: a fesztiválon sokféle műfaj megjelenik, az idén látható lesz például a Szomszédnéni Produkciós Irodának az Édeshármasban című előadása, amelynek majdnem minden jelenetébe egy nézőt is bevonnak.
    

Az idén először lehetőséget kapnak az új tehetségek is: Feiszthammel Viktor, Fekete Adrienn, Fekete Melinda, Gajdos Zoltán, Polyán József, Sulyok Péter és Waltner Miklós, és helyet kapnak a színpadon azok a feltörekvő humoristák is, akik a Comedy Central tehetségkutatójában, a Magyarország, szereplek! című műsorban a döntőbe kerültek.
    

A tehetségkutató szereplői gálaműsor keretében mutatkoznak be - közölte Litkai Gergely.
    

Mint mondta, a programban szerepel a Duma Aktuál, ahol aktualitásokkal foglalkoznak és a Duma Swing, ahol pedig a zenés humor kap helyet.
    

A Duma Swing hármasa - Kovács András Péter, Illés Ferenc és Janklovics Péter - a Duma Swing 2-re készül, amelyből a tervek szerint a Dumafüred Fesztivál közönsége láthat elsőként ízelítőt.
    

Litkai Gergely elmondta, hogy a közönség kabaréelőadást is láthat: a Belül semmi című produkciót, amelyet Mogács Dániel rendezett, konferansziéja Kőhalmi Zoltán.
    

A fesztivál keretében naponta általában két produkció látható, de lesz olyan nap, amikor három előadás: egy éjszakai, Dumaszínház late night estre is várják a közönséget.
    

A Dumafüred Fesztivál részletes programja a Dumaszínház weboldalán (www.dumaszinhaz.hu) található meg, jegyek elővételben a fesztivál kezdetéig kedvezményesen kaphatók.

 

 

süti beállítások módosítása