Szeptemberben a mozikban a Kút! - Itt az első teaser

A nyomozó alkotóinak új filmje hamarosan országszerte látható lesz a mozikban.

 kut jelenet 05

 

Gigor Attila legújabb filmje, a Kút egy benzinkúton játszódó bűntörténetet mutat be. A semmi közepén álló kúton ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált. A környéken nincs élet, ami épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él és a tranzitmegállóban nem hívja fel a lányokra a figyelmet. A gengszter megtartotta a kúton dolgozó öreg alkoholistát, Istvánt és két-három hetente a töltőállomás érintésével indítja útnak külföldre a kis háremét. A forró nyári semmittevésbe váratlanul toppan be István rég nem látott fia, akit az anyja hagy hátra a megdöbbent férfinak. Ugyanekkor a legújabb fuvar lerobban a benzinkúton és a Svájcba tartó lányok sofőrjeikkel napokra ott ragadnak Istvánnal és fiával. Az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek.

 

 

Kúthoz nemrég elkészültek a teaser-plakátok, amelyeken a kilenc főbb szereplő (Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, Tzafetaas Roland, Horváth Csaba, Kovács Zsolt, Jankovics Péter, Pusztai Ferenc) látható. A teaser-plakátokon szereplők mellett a filmben látható László Zsolt, Udvaros Dorottya és Apáti Bence is, akik az előzetesben már megjelennek.

 

Gigor Attila szándéka szerint a plakátkoncepció eltér a megszokott filmes kliséktől és sokkal inkább azt mutatja, ahogy a szereplők gondolnak magukra és nem azt, ahogy a filmben megjelennek. "Nagyon szerettem ebben a koncepcióban, hogy a szereplők már-már barokk festményeket idézve pózolnak, miközben a ruhájuk és a hátterük a sivár Kelet-Európa" - teszi hozzá Gigor.

 

kut jelenet 09

 

Gigor hét év után készített újra nagyjátékfilmet, azóta többek között a nagysikerű Terápia című tévésorozat írásában és rendezésében vett részt. A nyomozó 2008-ban a Magyar Filmszemlén hat díjat nyert, majd számos nemzetközi elismerést kapott, mások mellett Karlovy Varyban, Varsóban és Pozsonyban, elnyerve többek között a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját.

 

A plakátok:

KUT horvath csaba teaser posterek 3

1.

KUT irma milovic teaser posterek 7

2.

KUT jankovics peter teaser posterek 6

3.

KUT kurta nike teaser posterek 1

4.

KUT pokorny lia teaser posterek 4

5.

KUT pusztai ferenc teaser posterek 2

6.

KUT trokan nora teaser posterek 8

7.

KUT tzafetas roland teaser posterek 9

8.

 

A nyomozó rendezőjének új filmje szeptember 22-től látható országszerte a magyar mozikban, a Vertigo Média forgalmazásában!

 

 

süti beállítások módosítása