Rekordlátogatottság várható a Művészetek Völgyében

Már félidőben rekordlátogatottságot várnak a szervezők az idei Művészetek Völgyében.

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválján vasárnapig még rengeteg koncert, kiállítás, hangverseny, színházi előadás és gyerekprogram várja a látogatókat.

    

A szervezők szerdai tájékoztatása szerint a 26. Művészetek Völgye első öt napjának látogatottsági adatai alapján az elmúlt évi, jubileumi rendezvényhez képest is 20-30 százalékkal többen kíváncsiak a programokra, az átlagos napi látogatószám - a tavalyi 20 ezer után - idén mintegy 25 ezer.
    

Mint kiemelik, az időjárás az elmúlt egy-két nap próbára tette a közönség türelmét, de egyetlen program sem maradt el a fesztiválon.

 

olgy

    

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden tíz nap alatt több mint huszonhat helyszínen ezer program közül választhatnak a művészeteket kedvelők.
    

Napközben kiállításokon, előadásokon, komolyzenei programokon, kirándulásokon vehetnek részt az érdeklődők, együtt jógázhatnak és énekelhetnek Harcsa Veronikával, verset költhetnek Lackfi Jánossal, biciklizhetnek Gryllus Vilmossal, dalt szerezhetnek Hajós Andrással és a Modern Art Orchestrával, barkácsolhatnak a Hello Wood vezetésével.
    

Délutántól indulnak a koncertek, hangversenyek, színházi előadások. Szerdán este Taliándörögdön fellép a Concerto Budapest, Kapolcson Palya Bea és Zenekara. Vasárnapig érkezik még többek között a Pál Utcai Fiúk, a Paddy and The Rats és a Kiscsillag. A Momentán Társulat a játékok és előadások mellett együtt improvizál majd Kovács Koko Istvánnal, Spiró Györggyel és Mácsai Pállal.
    

Harcsa Veronika Udvarában látható lesz a Bin-Jip, a Random Trip Fábián Julival és Szalóki Ági is. Fellép a Virtuózok Boros Misije, a Modern Art Orchestra különleges szerzői estekkel készül. Hobo az előadóestjei mellett Vadászat-koncerttel is megörvendezteti rajongóit, a Design Terminálban délutánonként beszélgetéseket szerveznek, esténként a Cseh Tamás Program keretében koncerteket, fellép Szatmári Juli és a Hősök is.
    

A Kaláka Versudvarban közös éneklés, koncertek, gyerek- és felnőttprogramok, a Muharay és a Folk Udvarban népzene és néptánc várja a látogatókat, a Fonó Udvarban világzenei koncertek, az Elevenkertben a hazai alternatív zenekarok koncertjei szerepelnek a programban.
    

A Nemzeti Szín-Tér helyszínén Csehov- és Örkény-darabokra várják a nézőket, a Színház Színpadon hátra van még Szirtes Edina Mókus előadása, a Tünet Együttes és a Nézőművészeti Kft. produkciói, vasárnap pedig Mácsai Pál lép fel az Azt meséld el, Pista! című darabbal.
    

A tíznapos programsorozatot a Morcheeba együttes két tagja, Skye Edwards és Ross Godfrey fellépése zárja július 31-én, vasárnap este.
    

A programokról további információ a www.muveszetekvolgye.hu oldalon érhető el.

süti beállítások módosítása